08 / 05 / 2024

türkiyedeki doğal limanlar

türkiyedeki doğal limanlar

Türkiye’deki üç doğal limandan biri olan İzmir'deki Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'ni dünyaya açıyor

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Doğal gaz faturaları aylık 150 lira düşecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesinin detayları netleşti. Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalalarda 150 lira, yılda ise toplam 1800 liralık bir indirim olabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?

9 Kasım’da yürürlüğe giren, çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği getiren düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın ne kadar olacağı da netleşti. Bütün özel sektör çalışanları 100 lira yardım alacak mı? İşte bütün detaylar...

türkiyedeki doğal limanlar Haberi

türkiyedeki doğal limanlar

Konak İlçesi Alsancak Semti'nde 1959 yılında işletmeye açılan Alsancak Liman İşletmesi bugün TCDD'ye bağlı olarak hizmet veriyor. Özelleştirme kapsamında olan Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'nin adeta dünyaya açılan kapısı görevini üstleniyor. Gemi ve yük operasyonlarının 24 saat kesintisiz yapıldığı, demiryolu bağlantısı da bulunan Alsancak Limanı'nda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2016 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 4 milyar 860 milyon dolarlık ihracat, yaklaşık 4 milyar 850 milyon dolarlık da ithalat yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise yaklaşık 4 milyar 770 bin dolar ihracat, yaklaşık 4 milyar 900 milyon dolarlık da ithalat gerçekleşti.


İZMİR'DE İHRACAT VE İTHALAT TEMMUZ'DA GERİLEDİ

TÜİK verilerine göre İzmir genelinde, 2016 yılı Temmuz ayında, 2015 yılının aynı ayına göre ihracat yüzde 16.1, ithalat ise yüzde 3.5...