06 / 05 / 2024

türkiyedeki gayrimenkul yatırımlarıi türkiyedeki yabancıların gayrimenkul yatırımları

türkiyedeki gayrimenkul yatırımlarıi türkiyedeki yabancıların gayrimenkul yatırımları

Türkiye’deki konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkullerde yabancı yatırımları % 37 yükseldi. Bu rağbetle yabancı başına ortalama 232 metrekare düşerken, alım yapanlar 7 bin kişi daha arttı. İlk sıraları ise S.Arabistan, İngiltere, Kuveyt ve Almanya aldı.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Ic Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu! 

Ic Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyar 448 milyon 726 bin 770 TL sermaye bedeli ile İbrahim Çeçen, Mehmet Salih Çeçen, Yalçın Öztürk, Orhan Hallik ve Abdullah Keleş ortaklığında kuruldu.

Novus Turizm Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Novus Turizm Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Serdar Körükcü tarafından kuruldu.

Arsaev Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arsaev Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Öztürk ve Cem Ergüven ortaklığında kuruldu.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Prısm Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Prısm Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 milyon TL sermaye bedeli ile I.-Ur-Rehman Chaudhry, Mansha Sohaıl Abdul Rashıd, Mohammad Rıaz Farooq ve Shahıd Mehmood Anwar ortaklığında kuruldu.

Tema Gelişim Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Tema Gelişim Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaey bedeli ile Fatih Tamince tarafından kuruldu. 

Trıllıonı Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Trıllıonı Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Mezar A Abdelall tarafından kuruldu.

Mif Eğitim Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mif Eğitim Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gürcan Mazman ve Murat Sabah ortaklığında kuruldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Vogue Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Vogue Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Batuhan Türüdü tarafından kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

GYODER 'Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller' etkinliği 31 Mayıs'ta! 

GYODER 'Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller' etkinliği 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 13:30 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

türkiyedeki gayrimenkul yatırımlarıi türkiyedeki yabancıların gayrimenkul yatırımları Haberi

türkiyedeki gayrimenkul yatırımlarıi türkiyedeki yabancıların gayrimenkul yatırımları

Yabancıların Türkiye'de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37,1'lik artış yaşandı. Türkiye'ye bu yılın 9 ayında konut, arsa ve fabrikayı içeren gayrimenkulün tüm alanlarına 24 bin 245 yabancı yatırım yaptı. Bu yatırımcıların yatırım yaptıkları toplam alan 5 milyon 636 bin 78 metrekare olurken, kişi başına düşen ortalama alan 232 metrekare olarak kaydedildi.


PARSEL BAŞINA ALAN DARALDI

Geçen yılın aynı döneminde yatırım yapan kişi sayısı 17 bin 686 kişi olurken, toplam alan 4 milyon 407 bin 390 metrekare, kişi başına düşen alan ise 249 metrekare olarak gerçekleşmişti. Böylece bu yıl yatırım yapan yabancı yatırımcı sayısı yüzde 37,1'lik artışla 6 bin 559 kişi daha artarken, yatırım yapılan ortalama alan büyüklüğünde 17...