29 / 04 / 2024

türkiyedeki havalimanı sayısı

türkiyedeki havalimanı sayısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Havalimanı sayımızı 56'ya çıkarttık" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayımızı 56'ya yükselttik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada  "2003 yılında 26 olan havalimanı sayımızı 56'ya yükselttik" dedi.

6 havaalanı daha açılış için gün sayıyor!

29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı’ndan sonra önümüzdeki dönem 6 yeni havaalanı daha açılacak

Türkiye'deki havaalanı sayısı 12 yılda 26'dan 55’e çıktı!

Şu ana kadarki en yüksek katılımlı ICAN konferansı olma özelliği gösteren ICAN’15’in Açılış Töreni’ne üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin yanısıra çok sayıda yerli ve yabancı sivil havacılık ve turizm kurum ve kuruluş katıldı.

Hakkari Yüksekova Havalimanı bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın açılışı gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Türkiye'deki havalimanı sayısı 55'e yükselecek.

Türkiye'deki havalimanları Haziran'da 16 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye'de, haziran ayında da uçak ve yolcu trafiği yoğunluğu hız kesmedi. Geçen ay Türkiye genelindeki havalimanlarından haziran ayında hizmet alan yolcu sayısı 16 milyonu, 6 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 75 milyonu geçti.

Türkiye'deki havalimanları 75 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı..

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

Kurulan şirket sayısı Aralık'ta yüzde 2,21 azaldı!

Geçen aralık ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 2,21 azaldı ve 8 bin 477'ye düştü. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 221,46 arttı ve 3 bin 160 oldu.

Sani Şener: Havalimanı sayımızı 15'e çıkardık!

''Havalimanlarımıza son olarak Almatı’yı ekledik. Bununla birlikte işlettiğimiz havalimanı sayısı 15 oldu'' diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ''Afrika’da ve Balkanlar’da takip ettiğimiz projelerimiz var'' dedi.

Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıktı!

Ulaştırma sektörünün Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu söyleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, ''Türkiye bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıkmıştır'' dedi.

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Havalimanı sayısı 15 yılda 26'dan 55'e yükseldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanında düzenlenen temel atma törenine katıldı. Arslan, 15 yılda havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldiğini açıkladı.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 41 oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 5 havalimanına daha "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye sahip havalimanı sayısı 41'e yükseldi.

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcı sayısını artırdı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla bölge yatırım için cazip hale geldi. Ulaşımın kolaylaştığı bölgeyi ziyaret eden işadamlarının sayısında artış yaşandı. OTSO Başkanı Servet Şahin, "Bu ziyaretler yatırıma dönüşecek" dedi.

türkiyedeki havalimanı sayısı Haberi

türkiyedeki havalimanı sayısı

Çeşitli programlara katılmak üzere Hakkari'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Akbıyık ile bir süre görüşen Karaismailoğlu, ardından esnafı ziyaret etti, AK Parti İl Başkanlığında partililerle görüştü.

Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'de olmaktan duyduğu memnuniyete değinerek, 82 milyonun kardeşliğini, barışını hedef alan, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan dış mihrakların karşılarına her gün farklı bir surette çıktığını belirtti.

- "Havalimanı sayımızı 56'ya yükselttik"

Türkiye'yi vatan sathında yollarla, köprülerle, tünellerle birbirine bağlarken aslında dünya ile sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan bağları da güçlendirdiklerini belirten Bakan  Karaismailoğlu, bazı kesimlerin sadece hayal dediği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray,...