07 / 05 / 2024

türkiyedeki katarlı firmalar

türkiyedeki katarlı firmalar

Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım verilerine göre 2002 yılından 2007 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi.

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi!

Kripto para borsasının Türkiye’deki firmaları arasında yer alan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi.

500 hastane icralık oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 500 hastanenin tıbbi cihaz borcu nedeniyle icralık olduğunu açıkladı. Emir, tıbbi cihaz firmalarının 17 milyar TL dolayındaki alacakları için hastanelere haciz uygulamaya başladığını duyurdu.

Gayrimenkul ve inşaata gelen Katarlı firma sayısı 45’e ulaştı!

Son 5 yılda 30 firma daha geldi, Türkiye’de faaliyet gösteren Katarlı gayrimenkul firmalarının sayısı 45’e çıktı...

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Türk gayrimenkul firmaları gurbetçilerin ayağına gidiyor!

Düsseldorf’ta 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı için çalışmalar başladı. Fuarda her bütçeye uygun binlerce emlak tanıtımı yapılacak.

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

GYODER Katar'da Türkiye'den ev almayı anlatacak!

Expo Turkey by Qatar bugün kapılarını açtı. GYODER, Katarlı yatırımcılara Türkiye gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatlarını anlatacak.

NY NOW kapılarını açtı!

Manhattan'daki Javits Kongre Merkezi'nde binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak fuar, bu sene ilk kez milli katılım girişimiyle gelen Türk tekstil firmalarını da ev sahipliği yapıyor.

Markalı konut üreticileri rotayı ABD ve İngiltere'ye çevirdi!

Türkiye’de markalı konut projelerine imza atan Türk gayrimenkul firmaları yurtdışında da konut projeleriyle yükselmeye başladı. Türk firmalarının yeni pazarlar olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi güvenli ülkelere odaklandıkları dikkat çekiyor.

türkiyedeki katarlı firmalar Haberi

türkiyedeki katarlı firmalar

Son zamanlardan gündemde olan Katar krizi ile Katarlıların, Türkiye yatırımları tartışılıyor.  2002 yılından 2007 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi. Katar bu rakamla Türkiye’ye en çok doğrudan yatırım yapan 19’uncu ülke konumunda.


KATAR: 18 MİLYAR DOLAR YATIRDIK

Türkiye’de ikinci en büyük yatırımcı olduklarını belirten Katar Ticaret Odası Başkanı Yardımcısı Mohammad bin Ahmed bin Towar Al Kuwari ise Nisan ayında Katar’ın başkenti Doha’da yapılan fuarda Katar’ın Türkiye yatırımlarının 18 milyar dolar seviyesinde olduğunu söylemişti. Bakanlığın 1.5 milyar dolar verisi ile 18 milyar dolar yatırım açıklaması oldukça farklı.


SICAK PARA (NET HATA NOKSAN) MI?

Hem Türk hem de Katarlı yetkililer verilerin farklı hesaplanmasıyla bu sonuçların ortaya çıktığını belirtiyor. Özellikle ‘sıcak para’ olarak tarif edilen Merkez Bankası Ödemeler Dengesi’nde...