05 / 05 / 2024

Türkiyedeki konut ve ofislerin değeri

Türkiyedeki konut ve ofislerin değeri

Türkiye'deki konut ve ofislerin değeri 2 trilyon doları aştı. 2022'de bu rakamın yüzde 40 artışla 3 trilyon dolara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Dünyaya yön veren 30 ülkenin toplam emlak değeri ise 193 trilyon dolar olarak belirlendi...

Türkiye'deki konut ve ofislerin değeri 2 trilyon doları aştı!

Türkiye'deki konut ve ofislerin değerinin 2022'de yüzde 40 artışla 3 trilyon dolara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Dünyaya yön veren 30 ülkenin toplam emlak değeri ise 193 trilyon dolar olarak belirlendi

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Konut ve otomobilde yeni ilan düzenlemesi bugün resmen uygulanmaya başladı. Artık T.C. kimlik, adı-soyadı ve cep telefonu bilgileri Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne girilecek. Aldatıcı ilanın paylaşılması halinde 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

TOKİ İlk Evim sosyal konut ve arsa kuralarındaki son dakika gelişmeleri araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

Türkiyedeki konut ve ofislerin değeri Haberi

Türkiyedeki konut ve ofislerin değeri


Türkiye'deki konut ve ofislerin değeri 2 trilyon doları aştı. 2022'de bu rakamın yüzde 40 artışla 3 trilyon dolara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Dünyaya yön veren 30 ülkenin toplam emlak değeri ise 193 trilyon dolar olarak belirlendi.


Avrupa başta olmak üzere küresel ekonomi, ABD'de başlayan mortgage krizinin yaralarını sarmaya çalışırken, Türkiye'deki gayrimenkul piyasası 2 trilyon doları aştı. Dünyada yaşanan büyük gerilemeye karşın Türkiye gayrimenkul piyasasının yakaladığı büyüme trendini Londra merkezli inşaat sektörü danışmanlık firması EC Harris'in yaptığı çalışma ortaya koydu. EC Harris'in çalışmasına göre Türkiye, 2 trilyon dolarlık değeriyle listede devleri geride bırakarak 20'nci sıraya yerleşti. Dünya ekonomisine yön veren 30 ülkeyi kapsayan araştırmaya göre bu varlıkların toplam değeri 193 trilyon doları buluyor. Araştırmanın ilk sırasında küresel ekonominin merkezi ABD yer alıyor....