28 / 04 / 2024

Türkiyedeki müze otel sayısı

Türkiyedeki müze otel sayısı

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Bu ildeki müze otel kiraya verilecek! İhalesi 1 Kasım'da!

Karatay Belediye Başkanlığı, Karatay'daki müze oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 1 Kasım tarihinde yapılacak.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Her ile bir müze geliyor!

Türkiye’nin birçok ilinde müze seferberliği başladı. işte yakın zamanda ihalesi planlanan bazı müzeler...

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Hilton Türkiye'de 21 otel daha açacak!

Turizm devi Hilton, 5 sene içerisinde Türkiye’de 21 otel daha açmayı planlıyor. Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan “Türkiye ABD’den sonra dünyaya açıldığımız ilk pazar, dolayısıyla manevi değeri çok. Ülkeye güvenimiz tam. En az 21 otel daha açacağız” diye konuştu.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Odunpazarı Modern Müze kapılarını açıyor!

Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisi öğelerinden esinlenerek tasarlanan müze yarın gerçekleştirilecek törenle açılacak...

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkiyedeki müze otel sayısı Haberi

Türkiyedeki müze otel sayısı

Turizmde nitelikli ziyaretçi sayısını artırmak hedefiyle geliştirilen müze otel konsepti Türkiye'de hızla yayılıyor. İstanbul'dan Kapadokya'ya, Antalya'dan Datça'ya, Sinop'tan Urla'ya kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 15 müze otel bulunuyor.

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak günümüz insanını cezbetmenin olmazsa olmazları arasında başı çeken kavramları oluşturuyor. Tarihi zenginlikleriyle öne çıkan ülkemizi turizmde deniz-kum-güneş üçgeninin dışına çıkarmak, rakiplerine göre fark yaratmak, olmayanı ortaya koymak için sıra dışı yatırımlar yapılıyor.

Müze otel anlayışı da bu gerçekten yola çıkılarak oluşturulan bir trend. Dünyada son yıllarda hızlı bir gelişim gösteren müze otel trendi ülkemizde de yayılmaya başladı. Ekonomist Dergisi, Türkiye turizminde de performans grafiği hızla yükselen 'müze otelleri araştırdı. İstanbul'dan Kapadokya'ya, Sinop'tan Datça'ya, Antalya'dan Urla'ya kadar Türkiye'nin çeşitli...