03 / 05 / 2024

türkiyedeki ödüllü projeler

türkiyedeki ödüllü projeler

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Motorin ve benzin fiyat farkında makas açılıyor! Türkiye, dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye dünyada motorin-benzin fiyatı farkının en yüksek olduğu 4. ülke olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Petrol fiyatları haftanın ilk günü geriledi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi? 

Petrol fiyatları küresel ekonomideki yavaşlama sebebiyle ortaya çıkan talep risklerinin geçen haftaki güçlü ralliyi durdurmasıyla kısmen düştü. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili merak edilenler...

Brent petrolde rekor düşüş! Akaryakıt fiyatları düştü mü? Araç sahipleri dikkat! Beklenen indirim geliyor mu?

Brent petrol varil fiyatındaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Brent petrol varil fiyatında rekor düşüş yaşandı. Peki akaryakıt fiyatları düştü mü? Akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artışları nedeniyle tüm dünyada işsizlik seviyelerinin yükselme durumunda olduğunu söyledi.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Akmal Khan Khıljı, Esmatullah Sharıfı, Jahangır Shah Popal Zaı, Qaıs Qayum ve Saıd Aqa Hashımı ortaklığında kuruldu.

türkiyedeki ödüllü projeler Haberi

türkiyedeki ödüllü projeler

İSTANBUL doğumlu Lili Hanım ve eşi, 1914 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığında soluğu Tanzanya'nın Arusha kentinde aldı. Lili Hanım, Masai'lere Avrupa tipi tarımı öğretmeyi iş edindi. İstanbullu Rum çift zamanla Arusha'da toprak sahibi oldu. Topraklarının büyüklüğü 2.7 milyon metrekareye kadar ulaştı.

Lili Hanım'ın eşi 91 yaşında vefat ettiğinde kendisi 87 yaşındaydı. Almanya'nın Münih kentinde yaşayan oğlunu Arusha'ya çağırdı:

- Topraklarımız artık milli parkın içinde ama yine bize ait. Gel, bu topraklara sahip çık.

Oğlundan olumlu yanıt alamayınca National House Corporation'a başvurdu:

- Bana sadece burada "Lili's House" olarak bilinen ilk kurduğum çiftlik alanını bırakın. Gerisini yeni başladığınız kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlendirin.

Tanzanya'nın Toplu Konut İdaresi olan National House Corporation, Lili Hanım'ın arazisini de devraldıktan sonra bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Dönüşümün tasarımı için Türkiye'den...