26 / 07 / 2024

türkiyedeki sat geri kirala pazarı

türkiyedeki sat geri kirala pazarı

FKB Baş­ka­nı Os­man Ze­ki Öz­ger dik­kat çe­ki­ci açık­la­ma­lar yap­tı. Ticari bir gayrimenkulün finansal kiralama yoluyla satılıp yeniden kiralamasını sağlayan ‘sat geri kirala’ sistemi Türkiye’de coştu. Sektörün işlem hacminin yüzde 20’sine ulaştı.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Oyuncuların merakla beklediği haber geldi! Spider-Man 2’nin Türkiye satış fiyatı belli oldu

Insomniac Games aracılığı ile geliştirilen Marvel’s Spider-Man 2, geçtiğimiz haftalarda yapılan PlayStation Showcases etkinliğinde bir oynanış videosu ile heyecan oluşturdu. Bugün ise oyunun Türkiye satış fiyatı tespit edildi. İşte Marvel’s Spider-Man 2 fiyatı.

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.

Fiat efsanesi Linea Türkiye'ye geri dönüyor! 2023 model Fiat Linea fiyatıyla da fark yaratacak

Fiat'ın rafa kalkan modellerinden birisi olan Linea'nın yeniden üretime gireceği ve bu sene sonunda Türkiye'de satışta olacağı iddiası otomobil sektöründe büyük bir yankı uyandırdı. İşte detaylar...

POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye satış fiyatı ortaya çıktı!

POCO, Türkiye'de satışa çıkardığı POCO F5 serisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem orta segment hem de amiral gemisi özellikleriyle donatılan modeller, fiyat performans açısından da oldukça ilgi çekiyor. İşte POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatları...

Volvo XC60'da Nisan fırsatı! Zam gelmedi, fiyatı aynı kaldı! İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı

Volvo Nisan ayında tek bir modeline zam yaparken diğer tüm araçların fiyatları aynı kaldı. Nisan ayını Mart ayı fiyatlarıyla karşılayan Volvo XC60'ın da liste fiyatı değişmedi. İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı...

Citroen C3 ELLE sonunda Türkiye'de satışa çıktı! Hem de sürpriz bir fiyatla

Uzun bir süredir Türkiye'ye gelmesi beklenen Citroen C3 ELLE nihayet ülkemizde satışa çıktı. Peki Citroen  C3 ELLE kaç TL'den satılacak? Teknik özellikleri neler? İşte Citroen C3 ELLE’nin özellikleri ve Türkiye satış fiyatı...

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.

Yeni DS 7  artık Türkiye yollarında! İşte satış fiyatı

Fransız DS Automobiles’in ilk özgün modeli DS 7 CROSSBACK, yenilenmesinin ardından DS 7 adıyla Türkiye yollarına çıkıyor. İşte DS 7 CROSSBACK'in Türkiye satış fiyatı ve özellikleri...

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

türkiyedeki sat geri kirala pazarı Haberi

türkiyedeki sat geri kirala pazarı


Ticari bir gayrimenkulün finansal kiralama yoluyla satılıp yeniden kiralamasını sağlayan ‘sat geri kirala’ sistemi Türkiye’de coştu. Sektörün işlem hacminin yüzde 20’sine ulaştı.


Kı­sa sü­re ön­ce ye­ni ya­sal dü­zen­le­me ile ku­ru­lan Fi­nan­sal Ku­rum­lar Bir­li­ği­’nin (FKB) yö­ne­ti­mi, dün bir top­lan­tı dü­zen­le­ye­rek bir­li­ği ve he­def­le­ri­ni an­lat­tı. Bir­lik; fi­nan­sal ki­ra­la­ma (lea­sing), fak­to­ring, es­ki adıy­la tü­ke­ti­ci fi­nans­ma­nı ye­ni adıy­la fi­nans­man şir­ket­le­ri sek­tör­le­ri­ni tem­sil edi­yor.


Yüz­de 40 büyüyecek


Bu kap­sam­da FKB Baş­ka­nı Os­man Ze­ki Öz­ger, fi­nan­sal ki­ra­la­may­la il­gi­li dik­kat çe­ki­ci açık­la­ma­lar yap­tı. Ge­çen yıl yüz­de 40 ar­tış­la 14 mil­yar li­ra­lık iş­lem hac­mi­ne ulaş­tık­la­rı­nı açık­la­yan Öz­ger, bu­nun yüz­de 20’si­nin ye­ni ya­sa­lar­la önü açı­lan ve ti­ca­ri gay­ri­men­ku­lü kap­sa­yan ‘sat ge­ri ki­ra­la­’ yön­te­miy­le el­de edil­di­ği­ni açık­la­dı. Öz­ger, “Bu pay es­ki­den yüz­de 5’ti. Ye­ni ya­sa­lar­la 2013’ün son dö­ne­min­de hız­lan­dı. Bi­lan­ço ak­tif­le­rin­de­ki gay­rimen­kul­ler,...