29 / 04 / 2024

türkiyedeki yalıtımlı bina sayısı

türkiyedeki yalıtımlı bina sayısı

Eryap A.Ş.'nin 'Türkiye'de Yalıtım' araştırmasında önemli sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların yarısından fazlası binasının temelini hic kontrol ettirmemiş, yüzde 43'ü ise binasına yalıtım yapılmadığını belirtmiş....

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Torun ve Muhammet Torun ortaklığında kuruldu.

Torunlar GYO'dan Karaköy'e butik otel!

Torunlar GYO Kemankeş Caddesi'ndeki bin 501 metrekare arsa üzerine 3 bin 900 metrekarelik metruk binayı kentsel dönüşüm çerçevesinde portföyüne katmıştı. Bu bina yıkılarak butik otel yapılacak.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs'ta!

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

Yalıtımlı binalar faturalar işe başa çıkıyor!

Pandemi sebebiyle tüketicilerin konutlarında daha çok vakit geçirmesi faturalara da olumsuz olarak yansırken, doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla beraber faturaların miktarını olumsuz etkilememesi için yeni çareler düşünülüyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

türkiyedeki yalıtımlı bina sayısı Haberi

türkiyedeki yalıtımlı bina sayısı

Eryap A.Ş.'nin 'Türkiye'de Yalıtım' araştırmasında önemli sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların yarısından fazlası binasının temelini hic kontrol ettirmemiş, yüzde 43'ü ise binasına yalıtım yapılmadığını belirtmiş. 


Ankete katılanların yüzde 25'i de bu konuda bilgisi olmadığını söyledi. Verilere göre evlerin yüzde 40'ında ya su sızıntısı ya da rutubet var. Bu şikayetin yüzde 46'sı su sızıntı sorunu, yüzde 20'si ise pencere yanlarında sorun seklinde belirtilmiş. Ayrıca hanelerin yüzde 80'i son deprem yönetmeliğinden önce...