04 / 05 / 2024

türkiyedeki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı

türkiyedeki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı

Sigorta ve reasürans ile emeklilik şirketlerinin aktif büyüklüğü, geçen yıl 81 milyar liraya ulaştı. Söz konusu şirketler 2014'te konsolide bazda 1,47 milyar lira teknik kar elde etti, bilanço karları ise 1,4 milyar lira oldu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

türkiyedeki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı Haberi

türkiyedeki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı


Sigorta ve reasürans ile emeklilik şirketlerinin aktif büyüklüğü, geçen yıl 81 milyar liraya ulaştı. Söz konusu şirketler 2014'te konsolide bazda 1,47 milyar lira teknik kar elde etti, bilanço karları ise 1,4 milyar lira oldu. Hazine Müsteşarlığı, 2014 yılına ilişkin "Türkiye'de Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetleri Hakkında Raporu"nu yayımladı.


Rapora göre, sigortacılık sektörü geçen yıl toplam 26 milyar lira prim üretimi gerçekleştirdi. Prim üretiminin 22,7 milyar liralık kısmı hayat dışı sigortalara, 3,3 milyar liralık kısmı ise hayat sigortalarına ait oldu. Prim üretiminde hayat dışı branşların payı yüzde 87 iken hayat dalının payı yüzde 13 düzeyinde gerçekleşti. Türkiye'de hayat dışı sigortaların geleneksel devam eden toplam prim üretimindeki ağırlığı 2014'te de değişmedi. Toplam prim üretimi, yıl içinde cari fiyatlarla yüzde 6,9 artmasına rağmen...