09 / 05 / 2024

türkiyeden LNG terminali için kaç şirket başvuru yaptı

türkiyeden LNG terminali için kaç şirket başvuru yaptı

Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi...

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Türkiye ve ABD LNG ticaretini görüşecek!

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Arslan, "Türkiye ve ABD, sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti üzerine 2020'nin başında bir toplantı yapmayı planlıyor." dedi.

Rönesans Endüstri, Rusya'da LNG Tesisi Projesi'ni inşa edecek!

Rusya’nın kutup bölgesinde LNG Tesisi Projesi’nin yapımını sürdüren Rönesans Endüstri’nin radarında Afrika, Ortadoğu ve Türkiye var.

GAMA ve Rönesans Rusya'ya LNG tesisi kuracak!

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.

Rönesans Holding, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Tesisi inşa edecek!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri, kuzey kutbunda yapılacak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Tesisi’nin CWP3B kısmının yapımını üstlenecek.

Türkiye'den 4 şirket 2.5 milyar dolarlık LNG terminali için lisans başvurusu yaptı!

Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi...

Antigualılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Antigualılar ve Barbudalılar türkiyeden ev alabilir mi? Antigualılar ve Barbudalılar türkiyeden arsa alabilir mi? Antigualılar ve Barbudalılar türkiyeden işyeri alabilir mi? İşte Tapu Kanunu hükümleri...

ABD'li çelik devi Worthington, LNG tankeri imal eden Arıtaş'ı devraldı!

Enerjide Türkiye' nin bölgesel rolünün güçlenmesi, çelik şirketlerinin de ilgisini çekti. ABD'li çelik devi Worthington, 300 çalışanıyla LNG tankeri imal eden Arıtaş' ı devraldı.

Enerji Bakanlığı LNG terminali yatırımları için teşvik sağlayacak!

Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali yatırımlarını Türkiye’de artırmak için Enerji Bakanlığı harekete geçti. Doğalgaz arz güvenliği açısından kaynak çeşitlendir-mesini hedefleyen enerji yönetimi, LNG için üç kritik teşvik üzerinde çalışıyor...

Katar, Türkiye'ye LNG yatırımı yapacak!

Katar'ın, Türkiye'ye LNG yatırımı yapmak için bir Türk firmasıyla görüşmeye belirtildi...

türkiyeden LNG terminali için kaç şirket başvuru yaptı Haberi

türkiyeden LNG terminali için kaç şirket başvuru yaptı

Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacı için hayati önem taşıyan LNG terminallerine yatırım yağdı. 4 şirket 2.5 milyar dolarlık terminal için lisans başvurusu yaptı.


Türkiye, elektrik üretiminden ısınmaya kadar geniş alanda kullandığı doğalgaz arzının garanti alınması için sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminal yatırımına hız verdi. Yıllık 50 milyar metreküpü aşan doğalgaz tüketiminin karşılanması için boru hatları ve gemilerle gaz ithalatı yapılıyor. Gemilerle gelen LNG terminallerde işleniyor. Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Ekonominin hızlı büyümesi ve kullanım alanının genişlemesiyle yakın zamanda Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci pazarı haline gelecek Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 


DÖRT BAŞVURU GELDİ 


EPDK'ya başvuran şirketler arasında Kolin, IC-İçtaş, Ege Yıldızı ve Tayfun Liman bulunuyor. Bunlar arasında...