07 / 05 / 2024

türkiyenin afrika projeleri

türkiyenin afrika projeleri

TMB tarafından İnşaat Sektörü Analizi Temmuz 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, Türk müteahhitler çalışmalarına Afrika ülkelerinde devam edecek.

Türkiye, Afrika'nın inşaat alanında önemli rol oynuyor!

Türkiye'nin Afrika'da inşaat ve yeniden imar alanında oynadığı role de dikkati çeken Ulusoy, bu alanda özellikle Somali'ye verdikleri desteğin güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Türkiye'den Afrika'ya yatırımlar 46 milyar dolara ulaştı!

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında gelen Afrika ülkelerine yatırım hızla artarken, yılın 9 ayında "kara kıtaya" 11,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, Afrika'ya en çok sanayi ürünleri sattı.

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.

Türk müteahhitler 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Türk müteahhitlerin 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendiğini açıkladı.

Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projeleri 64 milyar doları aştı!

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Türkiye, Afrika'da tarım arazisi kiralıyor!

Türkiye, Afrika’da kiraladığı arazilerde ucuza tarım ürünü üretecek. Türkiye, bu arazilerin ilkine sahip Sudan’da sona geldi...

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Afrika'da Türk şehri inşa ediliyor!

Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı hedefliyor. Okul, hastane, konut, otel ve AVM’nin olacağı pilot şehir için ilk imza 1 yıl içinde atılacak. Projede 2 yıl içinde de inşaat başlayacak.

türkiyenin afrika projeleri Haberi

türkiyenin afrika projeleri

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından (TMB) üç ayda bir yayınlanan İnşaat Sektörü Analizi Temmuz 2020 yayınlandı.

Yıllık 20 milyar dolarlık proje hedefi

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Sahra altı Afrika ülkeleri Türk müteahhitleri için pandemi krizinden çıkış fırsatı sağlıyor. Finansman temini ve pazar çeşitlendirme çalışmalarına hızla devam eden TMB, yurtdışında yıllık 20 milyar dolarlık proje hedefiyle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor.

Temaslar artırıldı

TMB, Afrika'nın yanı sıra Asya ülkelerinde de salgın sonrasında hayata geçirilecek projelerden kayda değer pay alabilmek için bölgesel kalkınma bankaları ve ülke eximbankları ile temaslar artırıldı.

Türk müteahhitler 2020'nin ilk yarısında 3,9 milyar dolarlık proje...