19 / 05 / 2024

türkiyenin doğusu ve batısı yht hatlarıyla bağlanacak

türkiyenin doğusu ve batısı yht hatlarıyla bağlanacak

Türkiye 2023 hedeflerine giden yolda demir ağlarla örülüyor. 1.520 kilometre YHT, bin kilometre hızlı tren hattı yapım ve ihale aşamasında, 12 bin kilometre hat da proje aşamasında bulunuyor.

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının geçtiğimiz günlerde sonlandırılmasından sonra hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Doen Teknoloji Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doen Teknoloji Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Doğan tarafından kuruldu.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Yui QCV326 5'i 1 Arada Otomatik Doğrama ve Rende Makinesi kaç TL,özellikleri neler? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Yui Otomatik Doğrama ve Rende Makinesi, beş entegre bıçağı sayesinde sebze, meyve, peynir hatta bademi rendeler, dilimler ya da öğütür.İşte bu pratik kullanımı sayesinde mutfaklarda yerini alır.

Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim! 30 eylül 2022 fiyat listesi

Migros Market çay ürünlerinin kampanyasını duyurdu. Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim fırsatı tüketiciye sunuldu. Peki Migros'ta çay fiyatları ne kadar kaç TL? İşte fiyat listesi...

Değerlensin Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değerlensin Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sezgin Doğan tarafından kuruldu.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

Özbabil Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbabil Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Kaycı tarafından kuruldu.

Malatya Doğanyol ve Pütürge’de 628 konut yapılacak!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde muhtarlarla toplantı düzenledi. Baruş, Pütürge’de 304, Doğanyol’da ise 324 konutun yapılmasının planlandığını aktardı ve bu rakamların değişebileceğini de belirtti...

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımı mecliste!

Adıyaman Valiliği 2018 yılı Yatırım Programında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için ayrılan bütçe TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

türkiyenin doğusu ve batısı yht hatlarıyla bağlanacak Haberi

türkiyenin doğusu ve batısı yht hatlarıyla bağlanacak

Ulaşım sektörüne yönelik yatırımlarını artıran hükümet Türkiye’yi demir ağlarla örecek projelere hız veriyor.


Demiryollarında 2016 yılında Başkentray’ın da arasında bulunduğu 13, 2017 yılında ise 4 ihaleye çıkılacak. Türkiye’nin doğusu ile batısı, kuzeyi ile güneyi Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları ile birbirine bağlanmış olacak. Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, demiryollarına 2015 sonunda 8.8 milyar TL yatırım yapılmış olacağını belirterek, bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattının işletme altında bulunduğunu belirterek, yapım ve ihale aşamasındaki hatların uzunluğunun ise bin 520 kilometre olduğunu dile getirdi.


3. KÖPRÜYE BAĞLANTI


Murtazaoğlu, önümüzdeki dönem planları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Üçüncü köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz. Ankara-Sivas...