02 / 05 / 2024

türkiyenin ilk deniz kenarına şehir hastanesi

türkiyenin ilk deniz kenarına şehir hastanesi

Sağlık Bakanı Akdağ, deniz kenarındaki ilk şehir hastanesinin Trabzon'da inşa edileceğini açıkladı. Bakan Akdağ, "Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Deniz Akkaya'nın göz kamaştıran evi!

Manken-sunucu Deniz Akkaya evinin kapılarını açtı. Deniz Akkaya, kızı Ayşe ile yaşadığı Reşitpaşa'daki müstakil evi herkesin hayal ettiği türden. İşte Deniz Akkaya'nın göz kamaştıran evi...

Maldivler’de dünyanın ilk deniz altı oteli inşa ediliyor!

Deniz üzerinde direkler üzerine inşa edilen bungalov evlerin modası yavaş yavaş geçiyor. Maldivler’de dünyanın ilk deniz altı oteli inşa ediliyor.

Rize- Artvin Havalimanı'nda deniz dolgusu devam ediyor!

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı!

Türkiyenin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı.

türkiyenin ilk deniz kenarına şehir hastanesi Haberi

türkiyenin ilk deniz kenarına şehir hastanesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, deniz kenarındaki ilk şehir hastanesinin Trabzon'da inşa edileceğini belirterek, "Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız." dedi.


Trabzon Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Akdağ, Vali Yücel Yavuz'dan kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Akdağ, burada yaptığı konuşmada, çocukluğunda ve gençliğinde sık sık gelip gittiği Trabzon'un kendisi için önemine değinerek, iktidarları döneminde Trabzon'da sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi. 


Trabzon'da Akyazı Stadyumu’nun yanındaki alanın şehir hastanesi yapımı için belirlendiğini bildiren Akdağ, hastanenin yaklaşık 350 bin metrekarelik bir alana inşa edileceğini söyledi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Deniz kenarında bir şehir hastanemiz ilk defa olacak. Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Doğrusu bende bütün tecrübemi bu projenin...