03 / 05 / 2024

türkiyenin ilk kadınlar matbaası

türkiyenin ilk kadınlar matbaası

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını belirterek, "Maltepe'de kadınlar için pozitif ayrımcılık uygulayarak onların çalışabileceği bir matbaa kurmak için start verdik" dedi.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi.

Ev kadınlarına müjde! Emeklilik detayları ortaya çıktı

Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. Ev kadınlarına emeklilik yolu göründü. 14 milyon kadın emeklilik için başvuru yapabilecek. Sigorta primlerinin üçte birini devlet verecek. İşte tüm detaylar...

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Kadınlar günü hediyeniz Atasay'dan! Altın küpe, bileklik kaç TL? 6 Mart 2023 Atasay fiyat listesi

Kadınlar gününe özel fırsatlar Atasay'da başladı. Hediye almak isteyenler Atasay fiyat listesini araştırıyor. Kadınlar günü hediyeniz Atasay'dan! Altın küpe, bileklik kaç TL? 6 Mart 2023 Atasay fiyat listesi.

Gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı yüzde kaç?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022'de toplam nüfusun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini ise erkekler oluşturdu. Peki bu denge tapulara yansıdı mı? 

Aile Bakanlığı'ndan ev hanımları için mükemmel karar! Kocalar da tıklasın kadınlar da… Ucunda para ödemesi var

Aile Bakanlığı tarafından çeşitli alanlarda adımlar atılmaya devam ediyor. Bakanlıkn ev kadınlarına olan destekleri de geniş bir yelpazede sunmaya başlayacak. Kadınlara ödenen paralara yılbaşından sonra düzenleme yapılması bekleniyor.

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Sigorta primi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Çalışan kadınlar, ne zaman emekli olacağına dair sorular sormaktadır. İşte “Kadınların sigorta primi kaç gün?” sorusunun yanıtı!

türkiyenin ilk kadınlar matbaası Haberi

türkiyenin ilk kadınlar matbaası

Kılıç, Maltepe'de erkeklerin 8 Mart'ta, kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için koşacaklarını da söyledi. 


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Halk Buluşmaları" kapsamında Zümrütevler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kentsel dönüşüm, işsizlik, kadınlara yönelik çalışmalar, altyapı sorunları, trafik, kültür-sanat merkezlerinin eksikliği, spor alanları, çevre sorunları gibi sorunların konuşulduğu toplantıya, çok sayıda vatandaş katıldı. 


ERKEKLER KADINLAR İÇİN KOŞACAK 


Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, "8 Mart'ta, Birleşmiş Milletler'in dünyada birçok ülkede gerçekleştirdiği bir etkinliği Türkiye'de ilk kez ilçemizde gerçekleştireceğiz. Kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçemizdeki erkekler, kadınlar için koşacak. Belirli bir parkur olacak, bunu bizler belirleyeceğiz. Buradan hepinizi bu koşuya davet ediyorum" diye konuştu.

KADINLAR İÇİN İLKLERE İMZA ATILACAK 


Maltepe Belediyesi olarak kadınlara yönelik şiddetin altında aile içi eğitim eksikliği ve...