12 / 05 / 2024

Türkiyenin ilk kamu yeşil binası hangisi

Türkiyenin ilk kamu yeşil binası hangisi

Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı'da bulunan ve Türkiye'nin ilk yeşil kamu binasına gelen 29 kişilik mimari ekip, pek çok açıdan örnek teşkil eden yeşil binayı gezip fotoğraflayarak, incelemelerde bulundu.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

TÜSEB 120 kamu personeli alacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi belli oldu! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB )  az ilk okul mezunu olmak üzere toplam 120 kamu personel alımı yapacağını açıkladı. TÜSEB personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Ulaştırma Bakanlığı kamu işçisi alımı yapacak! Başvuru için son 3 gün!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 11 sürekli kamu işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 11 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

TÜBİTAK 70 kamu memuru alımı ilanı yayımladı! Başvuruları kaçırmayın son 3 gün!

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu Başkanlık Bünyesinde istihdam edilmek üzere Ankara ve Kocaeli illeri için 5 farklı pozisyon için toplamda 70 kamu memur alımı yapacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Ziraat Katılım ilk yurt dışı şubesini Sudan’da açtı!

Türkiye'nin ilk kamu katılım bankası olan Ziraat Katılım, ilk yurt dışı şubesini Doğu Afrika ülkesi Sudan'da hizmete açtı.

Türkiyenin ilk kamu yeşil binası hangisi Haberi

Türkiyenin ilk kamu yeşil binası hangisi

Çeşitli ülkelerden gelen mimari gruplar,  Küçükçekmece Belediyesi’nin Halkalı’da bulunan,Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip yeni binasını ziyaret etmeye devam ediyor. 


İçlerinde mimar ve restoratörlerin bulunduğu ekibe belediye fen işleri ekibi mühendisleri eşlik ederek, bina ile ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip olan yapıyı gözlemleyen İsveçli mimarlar, çevreyle uyumlu ekolojik bina ile ilgili sorularını yetkililere yönelterek, değerlendirmelerde bulundu.


Küçükçekmece...