05 / 05 / 2024

türkiyenin mega projeleri son durum

türkiyenin mega projeleri son durum

Türkiye, 13 yılda özellikle ekonomide elde ettiği kazanımları heba etmeden yoluna devam etmek istiyor. Özellikle mega projelerin ve 100'üncü yıl hedeflerinin sekteye uğramadan sürmesi gerekiyor.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Türkiye'nin mega projeleri tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, rekabet gücünü artıracak, halkın hak ettiği refahı yaşamasını sağlayacak bir hedef açıkladı. Ayrıca, Turhan ulaşım kalitesini artıracak projelere öncelik verdiklerini söyledi.

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019’un mega projeler yılı olacağını söyledi. Turhan, Kanal İstanbul, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi projeleri 2019'da başlatacaklarını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 48 saat!

Türkiye Cumhuriyeti'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

Projects İstanbul 2019 geliyor!

İstanbul’un en prestijli konut projeleri, şehrin mega projeleri ve sektöre değer katan tüm lüks markaların bir araya geldiği gayrimenkul yatırımları kataloğu Projects İstanbul, 2019'un ilk çeyreğinde çıkacak üçüncü sayısı için düğmeye bastı.

türkiyenin mega projeleri son durum Haberi

türkiyenin mega projeleri son durum

Genel seçimlerde Türkiye, AK Parti'yi birinci parti yapmasına rağmen tek başına iktidar yetkisi vermedi.


Bu durum yeniden koalisyon ihtimalini gündeme getirirken, özellikle ekonomide elde edilen kazanımların heba olması korkusuna yol açtı. Türkiye'nin 1990'lı yıllarda yaşadığı kötü koalisyon deneyimlerinin oluşturduğu endişe, seçim sonuçlarının ardından tekrar gündeme geldi. 13 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde tek başına iktidarın gücüyle hayata geçirilen ve başlatılan mega projelerin aynı hızla devam etmesi beklentisi bulunuyor. Türkiye'nin, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olma hedeflerinden de taviz vermemesi gerekiyor. 


KOALİSYON TEHLİKESİ 

Vatandaş, koalisyon hükümetlerinde görülen çift haneli enflasyon rakamlarını, yüksek ithalat faturalarını, bol sıfırlı IMF borçlarını, 6 sıfırlı itibarsız Türk Lirası'nı, AK Parti hükümetleri ile unutmuşken, tekrar hatırlamak istemiyor. 13 yıldır sürdürülen tek parti hükümeti ile adeta...