20 / 07 / 2024

türkiyenin sırbistan havalimanına hibesi

türkiyenin sırbistan havalimanına hibesi

Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi yakınlarındaki Kralyevo şehrindeki Morava Havalimanı inşaatının tamamlanması için Türkiye hükümetinin 10 milyon avroluk hibe teklifinin Sırbistan hükümetince kabul edilmeyeceği bildirildi...

Malatya'da 7'den büyük deprem olur mu? Deprem Araştırmacısı, Yedisu Fayına dikkat çekti ve 7.4'lük deprem uyarısı yaptı

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya’nın depremselliği ile ilgili konuştu ve Yedisu Fayına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL? Havalimanına gidecekler şimdi bakın! 

Havalimanına gidecekler 'İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL?, Havalimanı 1 saat otopark ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte Ekim 2023 İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı saatlik otopark ücretleri...

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Yarısı Bizden kampanyasına başvuru sayısı 670 bini geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, maliyetin yarısını devletin üstlendiği Yarısı Bizden kampanyasına gelen başvuru sayısı 670 bini aştı...

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? 20 soruda tüm detaylarıyla...

“Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki, Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? İşte 20 soruda Yarısı Bizden kampanyasının tüm detayları...

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Gümüş fiyatları bugün serbest piyasada 18 TL sınırına dayandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı.  Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Yarısı Bizden kampanyasına 63 bin 600 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasına son başvuru rakamının 63 bin 600 olduğunu açıklayarak,  "Bu kampanyayla 1 buçuk milyon konut dönüştürülecek" dedi.

türkiyenin sırbistan havalimanına hibesi Haberi

türkiyenin sırbistan havalimanına hibesi


Sırbistan İnşaat ve Kentleşme Bakanı Velimir İliç, ülkenin güney kesimlerinde, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi yakınlarındaki Kralyevo şehrindeki Morava Havalimanı inşaatının tamamlanması için Türkiye hükümetinin 10 milyon avroluk hibe teklifinin Sırbistan hükümetince kabul edilmeyeceğini bildirdi.


Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'un haberine göre, Kralyevo şehrini ziyaret eden İliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın Türkiye'nin bu yardımına ihtiyacı olmadığını söyledi.


İliç, Türkiye'nin söz konusu projenin tamamlanması için 28 milyon avroluk bir maliyet çıkardığını, bunun 10 milyonun avroluk kısmını kendilerinin hibe edeceğini söylediklerini, kalan 18 milyon avroluk kısmı ise Sırbistan hükümetinden talep ettiklerini belirtti.


"Morava Havalimanı'ndaki inşaat çalışmalarının tamamlanması için Türkiye hükümetinin 10 milyon avroluk hibesi Sırbistan hükümetince kabul edilmeyecek" diyen İliç, "Bizim inşaatçılarımız, aynı işi 18 milyon avroya yapabilecekken, neden onların hibesini alalım?...