09 / 01 / 2025

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, Türkiye'deki yapı stokunun kaçak yapılardan oluşmaması için planlı ve bilime uygun şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yapı stokları ve planlamaları deprem bilinciyle yapılmalı!

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini dile getirerek, yapı stokları ve planlamaları bu bilinçle yapmanın hem devletin hem de toplumun görevi olduğunu anlattı.

600 bin riskli yapı stoku olan Bursa, konut ihtiyacı ve riskli binalar arasına sıkıştı!

Yaptığı açıklamada Bursa’da 600 bin riskli yapı stoku bulunduğunu dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm yavaş ilerlediği gibi ihtiyaç duyulan yeni konut ihtiyaçlarını karşılayacak oranda imalat yapılmadığını söyledi.

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Deprem riskine karşı tüm yapılar muayene edilmeli!

Uzmanlar Türkiye'nin yapı stoku güvensizliği konusunda uyarılarda bulunuyor. İstanbul Üniversitesi tarafından açıklanan rapora göre binaların muayenesi şart. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Akpınar ise “Acilen binaların güçlendirilmesi lazım” dedi. 

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

Türk Yapı Sektörü 2017 toplantısı 28 Şubat'ta!

Türk Yapı Sektörü 2016 Analizleri ve 2017 Öngörüleri toplantısı 28 Şubat günü saat 10:00 ile 12:30 arasında gerçekleşecek. Toplantıda ekonomistler Türk yapı sektörünü değerlendirecek.

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Bursa Doğancı Barajı'na yol ve tünel yapılacak!

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, yaptığı yazılı açıklama ile 'Doğancı Barajı Yol ve Tünel Yapım İşi' nin detaylarını açıkladı.

Fidan Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fidan Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Hasan Fidan imzasıyla 100 bin TL sermaye ile bugün Avcılar'da kuruldu.

Ekonomistle Türk Yapı Sektörü Raporu'nu değerlendirecek!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2016 açıklanıyor. Ekonomistler raporu değerlendirecek. 28 Şubat Salı günü etkinlik düzenlenecek.

Niğde'deki tarihi bir kilisenin kütüphane yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de bulunan tarihi bir kilisenin çocuk kütüphanesi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı Haberi

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli bir açıklama yaparak, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 şiddetindeki depremin yıldönümünde, depremden günümüze ne gibi gelişmeler yaşandığını aktardı. Yaşanan o büyük depremin ardından onbinlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Harbiyeli, o günden bu yana ne gibi önlemler alınıp, depreme nasıl hazırlanıldığının iyi araştırılması gerektiğini söyledi. 


17 AĞUSTOS MİLAT OLDU 

17 Ağustos'un bir milat olarak kabul edildiğini, bu tarihten sonra alınan önlemlerin depremlerin yıkıcı etkisini azaltmayı amaçladığını vurgulayan Harbiyeli, ancak günümüzde alınan tedbirlerin yeterli olmadığını, olası bir depremde can kaybının çok fazla olmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi. 


TEDBİR ALMAK ŞART 

Depremlerde yaşanan can kayıplarını önlemek için tedbirler alınmamasının üzücü olduğunu aktaran Harbiyeli, "Elbette, deprem bir doğa olayıdır. Bir doğa olayının afete dönüşmesi insan kaynaklı eksiklikler ve...