17 / 05 / 2024

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, Türkiye'deki yapı stokunun kaçak yapılardan oluşmaması için planlı ve bilime uygun şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yapı stokları ve planlamaları deprem bilinciyle yapılmalı!

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini dile getirerek, yapı stokları ve planlamaları bu bilinçle yapmanın hem devletin hem de toplumun görevi olduğunu anlattı.

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Deprem riskine karşı tüm yapılar muayene edilmeli!

Uzmanlar Türkiye'nin yapı stoku güvensizliği konusunda uyarılarda bulunuyor. İstanbul Üniversitesi tarafından açıklanan rapora göre binaların muayenesi şart. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Akpınar ise “Acilen binaların güçlendirilmesi lazım” dedi. 

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Samsun'da arazi toplulaştırması yapılacak!

Samsun ilinde bulunan bazı alanlarda arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi, Şule Gayretli ve Abdulkadir Gayretli Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Başakşehir, Organize Sanayi Mahallesi'nde kuruldu.

İşte dev kütüphanenin yapılacağı Rami Kışlası'nın hikayesi!

Dün Kültürel Eylem ve Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'na dev bir kütüphane yapılacağını açıkladı. İşte Rami Kışlası ve hikayesi...

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Can Yaka Konutları'nın daire tanıtımı yapıldı!

1986 yılından beri Konya'ya hizmet veren Can inşaat, önemli bir projeye daha imza atıyor. Meram'da yapımı devam eden Can Yaka Konutları'nın örnek daire tanıtımı yapılırken, konuklara cağ kebabı ikram edildi.

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı Haberi

türkiyenin yapı stoku nasıl olmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli bir açıklama yaparak, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 şiddetindeki depremin yıldönümünde, depremden günümüze ne gibi gelişmeler yaşandığını aktardı. Yaşanan o büyük depremin ardından onbinlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Harbiyeli, o günden bu yana ne gibi önlemler alınıp, depreme nasıl hazırlanıldığının iyi araştırılması gerektiğini söyledi. 


17 AĞUSTOS MİLAT OLDU 

17 Ağustos'un bir milat olarak kabul edildiğini, bu tarihten sonra alınan önlemlerin depremlerin yıkıcı etkisini azaltmayı amaçladığını vurgulayan Harbiyeli, ancak günümüzde alınan tedbirlerin yeterli olmadığını, olası bir depremde can kaybının çok fazla olmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi. 


TEDBİR ALMAK ŞART 

Depremlerde yaşanan can kayıplarını önlemek için tedbirler alınmamasının üzücü olduğunu aktaran Harbiyeli, "Elbette, deprem bir doğa olayıdır. Bir doğa olayının afete dönüşmesi insan kaynaklı eksiklikler ve...