09 / 05 / 2024

Türkiyenin yer altı depoları

Türkiyenin yer altı depoları

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

270 bin TL’ye sıfır araç mı olur demeyin! Bu araç piyasadaki tüm dengeleri alt üst edecek!

Otomobil piyasasında hareketli günler yaşanırken güncel fiyatlarda yakından takip ediliyor. Araç fiyatları günden güne yükselirken 270 bin liralık o model tüm piyasayı alt üst etti.

Altına ilişkin nokta atışı yorumlarıyla ünlenen ekonomistten tüyler ürperten açıklama! Altını olanlar baksın!

Yatırımcılar 'Altın fiyatları daha da düşecek mi? Altın fiyatları neden düşüyor?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş'ten tüyler ürperten açıklama geldi. Tarih veren İslam Memiş, 'Bunu yapan kazanacak' diyerek altın alacak kişileri uyardı. İşte detaylar...

Tüm trend altın takılar yüzde 40 indirimle satılıyor! Büyük fırsat! ! Lal pırlanta 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Lal pırlantada tüm trend altın takılar yüzde 40 indirimle satışa sunuluyor. Büyük fırsat başladı. İşte  Lal pırlanta 10 Şubat 2023 fiyat listesi.

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını alt üst edecek karar Rusya’dan geldi. Bu karar akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döneceğe benziyor. İşte detaylar!

22 ayar altın bilekliklerde büyük fırsat! İnternete özel fiyatlar göz kamaştırdı! Koçak 21 Ocak 2023 fiyat listesi

Koçak'ta 22 ayar altın bileklikler internete özel fiyatlarla göz kamaştırıyor. Altın bileklik almak isteyenler bilekliklerin fiyatlarını merak ediyor. Peki altın bileklik fiyatları ne kadar? Koçak 21 Ocak 2023 fiyat listesi.

Altına Fed hamlesi! Altını olanlar ters köşe oldu! Bu açıklama ortalığı karıştıracak! Çok acil bakın!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarını sonlandırdıklarını açıklamasının ardından düştü. Fed'ten altına hamle gelirken, altını olanlar ters köşe oldu. Sonrasında altın ile ilgili yapılan bu açıklama ise ortalığı karıştıracak. İşte o açıklama...

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Altını olanlara soğuk duş! Altının Efendisi İslam Memiş açıkladı, duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer altının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor ve araştırılıyor. Altın denildiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alan  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceğine dair uyarılar yaptı...

Türkiyenin yer altı depoları Haberi

Türkiyenin yer altı depoları

Rusya’da yaşanan krizde en çok merak edilen konu olası bir doğalgaz krizi oldu. İthal doğalgazın kesilmesi halinde ilk olarak stoklarını kullanacak olan Türkiye’nin LNG de dahil toplam gaz stoğu geçen seneye göre azalmış durumda. Doğalgaz depolamasını artıracak en erken tesis ise tam haliyle 2019’da tamamlanacak.



Türkiye’de yeraltı doğalgaz depolama lisansına sahip dört şirket bulunuyor. TPAO harici diğer depolar henüz faaliyete geçmedi. TPAO tarafından işletilen İstanbul’un Silivri ilçesinde yer alan depolama tesisi 2014’te beşi ithalat lisansı sahibi, dördü toptan satış lisansı sahibi olmak üzere dokuz adet tedarikçiye hizmet verdi. Bu depolama alanının kapasitesinin 2019’da artırılması planlanıyor. TPAO, Trakya ve Güneydoğu’da da yeni depolama alanları bakıyor. Mersin’in Tarsus ilçesinde özel sektör eliyle gerçekleştirilecek doğalgaz depolama tesisleri için ise toplam 10.5 milyar liralık...