16 / 06 / 2024

Türkiyeye gelecek mühendisler

Türkiyeye gelecek mühendisler

OECD’nin son açıkladığı çalışma notuna göre 2030 yılında OECD ve G20 ülkelerindeki STEM yani Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik mezunlarının yüzde 60’ından daha fazlasını Çin ve Hindistan karşılayacak.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Türk Akımı için hükümetlerarası anlaşma bekleniyor!

Gazprom Üst Yöneticisi Miller: "Türk Akımı projesi için Rusya ve Türkiye'den üst düzey yetkililer aralıkta buluşacak. Buluşmada hükümetlerarası anlaşmanın imzalanması da gündeme gelecek" dedi.

Türk Akımı ertelenecek mi?

Gazprom CEO'su Alexander Medvedev, Türk Akımı'nın başlangıç tarihinin erteleneceğini söyledi. Medvedev, projenin ilk hattının 2016 yılı sonunda devreye girmesinin planlanmış olduğunu ancak bu tarihin erteleneceğini söyledi.

Türk Akımı'nın başlangıç tarihi ertelendi!

Gazprom CEO'su Medvedev Türk Akımı projesinin başlangıç tarihinin erteleneceğini açıkladı. Medvedev, toplantıda Türk Akımı'nın ilk hattının 2016 yılı sonunda devreye girmesinin planlandığını ancak bu tarihin erteleneceğini söyledi.

Türk Akımı projesi ertelendi!

Gazprom CEO'su Alexander Medvedev, bugün yapılan toplantıda Türk Akımı projesinin başlangıç tarihinin erteleneceğini açıkladı...

Türk Akımı projesi durdu mu?

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.

Türk Akımı Projesi donduruldu!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.

Sarp Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarp Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Karapınar tarafından 50 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Avrupa Yakası Beşiktaş'ta kuruldu.

Türk Akımı'nın enerji güvenliği açısından stratejik önemi var!

ORSAM Başkanı Kardaş: "Önemli olan Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılaması. Türk Akımı Projesi'nin enerji güvenliği açısından stratejik önemi var" dedi.

Aleksander Medvedev'den Türk Akımı açıklaması!

Rus enerji şirketi Gazprom Başkan Yardımcısı Medvedev, 'Türkiye'nin Türk Akımı projesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarının inşasından vazgeçtiği' yönündeki haberleri yalanladı.

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması!

Gazprom Başkan Yardımcısı Medvedev, "Biz Türk ortaklarımızla ilk önce birinci etabın belirlenmesi, diğer etapların ise sonra konuşulması konusunda anlaştık" dedi.

Türkiyeye gelecek mühendisler Haberi

Türkiyeye gelecek mühendisler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), önce bazı devlet üniversitelerinde kontenjanı dolmayan temel bilimler yani fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerini kapatacağını duyurdu. Buna göre 2014 yılında 11’den az öğrenci kaydolan devlet üniversitelerindeki temel bilimler programlarına bu yıl kontenjan verilmeyeceği ilan edildi. Bu kapsamda 36 üniversitenin kimya bölümüne, 31 üniversitenin fizik bölümüne, 22 üniversitenin biyoloji bölümüne, 7 üniversitenin de matematik bölümüne öğrenci alımı yapılmayacağı bildirildi. Bu kararlar bilim ve akademi dünyasında tartışma yaratınca YÖK bir toplantı daha yaptı ve yeni bazı kararlar aldı. 


Böylece temel bilim alanlarını tercih edeceklere burs ve yeni istihdam alanları oluşturulması veya mezunlara yeni unvanlar verilmesi gibi destekler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Eğitim camiasında bu tartışmalar yaşanırken Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) çarpıcı bir çalışma açıkladı. Bu çalışmada yer...