28 / 04 / 2024

Türkiyeyi tercih eden yabancı hasta sayısı

Türkiyeyi tercih eden yabancı hasta sayısı

Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı, son dört yılda düzenli olarak arttı. 2008'de 74 bin yabancı hasta gelirken, bu rakam 2009'da 91 bine, 2010'da 109 bine, 2011'de ise 156 bine ulaştı...

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

A101'de teknoloji çılgınlığı! Bu ürünü gören hemen para ayarlama başladı bile! 12 Mart 2023 fiyat listesi

A101'de her ürünü görmeye alışkın vatandaşları şimdi de 'motosiklet' sürprizi ile karşılaştılar. 11-16 Mart kataloğunu yayınlayan A101, kendisini tercih eden vatandaşlara yat ve elektrikli arabanın ardından motosiklet vererek akıllara kazınmaya en büyük aday olmaya hak kazandı.

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları için her dediği çıkan ünlü ekonomistten korkutan açıklama!

Yatırım aracı olarak altını tercih eden kişiler için çok önemli bir açıklama yapıldı. Altında olanların adeta dünyası başına yıkıldı. İşte merak edilen konu hakkındaki bütün detaylar…

Resmi Gazete’de yayımlandı! Altını olanlar bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz!

Yatırım için altını tercih eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz. İşte detaylar…

Tüketiciler tercih değiştiriyor! Katlanabilir cep telefonu satışı patladı!

Cep telefonu tüketicileri son yıllarda katlanabilir cep telefonlarına yöneldi. Yapılan analizlere göre, tüketiciler katlanabilir telefonlara her geçen gün daha çok ilgi gösteriyor. Satışların 18 milyon rakamına ulaşacağı öğrenildi.

Elimizdeki altınları bozduralım mı? Net yanıt az evvel geldi! 1 gram altını bile olanlar çabuk koşun bakın!

Altın fiyatları güne hareketli başlarken, altın fiyatlarındaki yükseliş karşısında ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak eden yatırımcılar için az evvel açıklama geldi. 1 gram altını bile olanlar çabuk koşun bakın!

Philips küçük ev aletlerinin en ucuz adresleri! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kahve makinesinden ütüye tercih edilen Philips ürünlerinin en ucuz nerede satıldığına baktık. İşte fiyatları ve özellikleri...

Kütahya Porselen fincan takımlarında yüzde 40 indirim! Kütahya Porselen 26 Eylül 2022

Her kesimden tüketiciye hitap eden Kütahya Porselen ‘Büyük Sonbahar İndirimi’ fırsatlarıyla karşımızda. Çay ve kahve grubunda sepette net yüzde 40 indirim sizleri bekliyor.

Gaziantep Şehitkamil'deki bu arsa fırsatını duyan çok şaşırıyor!

Arsa ya da konut yatırımını tercih eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da yakından takip ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Gaziantep'te arsa satıyor.

Bu kampanya herkesi uçuracak! İşte en ucuz uçak bileti…

Otobüs biletleri uçak biletlerine yaklaşırken vatandaş seyahat tercihlerini uçaktan yana kullanmaya başladı. Uçağı tercih eden vatandaş yine de en uygun uçak bileti nerede araştırıyor. Buna Türk Hava Yollarından etkileşim gecikmedi ve bir kampanya yaptı.

Mühendis olmayı seçenlere 5 bin 500 TL burs verilecek! YKS sonuçları açıklandı, burslar belli oldu! 

Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden başarılı gençlere karşılıksız burs ve iş garantisi sağlıyor. Peki tekstil Mühendisliği bölümünü seçenlere ne kadar burs verilecek? İşte merak edilen o ayrıntılar...

98 bin TL'ye sıfır ev alabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Haziran 2022 fiyat listesi...

Son zamanların yükselen trendi prefabrik evlerin fiyatları merak konusu oldu! Her bütçeye hitap eden prefabrik evlerin fiyatları, 98 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiyeyi tercih eden yabancı hasta sayısı Haberi

Türkiyeyi tercih eden yabancı hasta sayısı


Türkiye, sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülke arasına girdi. Artık yurt dışına hasta gitmediği gibi özellikle göz, saç ekimi, estetik, ortopedi, bel-boyun fıtığı, jinekolojik ve ürolojik operasyonlar ile kulak-burun-boğaz gibi branşlarda yurt dışından çok sayıda hasta Türkiye'ye tedaviye geliyor.


Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı, son dört yılda düzenli olarak arttı. 2008'de 74 bin yabancı hasta gelirken, bu rakam 2009'da 91 bine, 2010'da 109 bine, 2011'de ise 156 bine ulaştı. Sağlık yatırımlarında yapılan önemli çalışmalar sonucu yabancı hasta sayısı, geçtiğimiz yıl 107 ülkeden 250 bine çıktı.


ALMANYA İLK SIRADA


Yabancı hasta listesinde Almanya, Rusya, Azerbaycan, Hollanda, Irak ve Fransa başı çekiyor. Ayrıca, Ukrayna, Belçika, Kazakistan, Romanya, Libya, Gürcistan ve İngiltere'den de önemli sayıda yabancı hasta geldi.


2023 HEDEFİ 20 MİLYAR DOLAR


Sağlık Bakanlığı, 2015'de...