01 / 05 / 2024

türkkalp vakfı devrediliyor

türkkalp vakfı devrediliyor

37 yıldır faaliyet gösteren ve dünyadaki ilk üç kalp vakfından biri olan Türk Kalp Vakfı, hastanesini devrediyor. Hastanenin Şafak Hastaneleri’nin “kefilliğinde” Ekolab Sağlık İşletmeleri’ne kiralandığı öğrenildi.

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

TEPAV açıkladı! Perakendecilerin iş hacimleri 2022 yılında bu kadar düştü!

Perakendede iş hacminin daraldığı ortaya kondu. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) verilerine göre bir önceki yıla göre daralma oldu. İşte detaylar…

Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

türkkalp vakfı devrediliyor Haberi

türkkalp vakfı devrediliyor


Türkiye’nin önemli sağlık kuruluşları arasında yerini alan ve 37 yıldır gelen bağışlarla sağlık alanında hizmet veren Türk Kalp Vakfı’nın Şişli’de bulunan hastanesi Ekolab Sağlık İşletmeleri’ne kiralandı. İstanbul Şafak Hastanesi ise bu kiralama anlaşmasına “kefil” oldu.


Ecolab kiraladı


Ekolab Sağlık İşletmeleri’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Türk Kalp Vakfı’nın işletmesini devraldıklarını belirterek, “Biz de kardiyoloji alanında faaliyet gösteriyoruz. Şimdi Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından Türk Kalp Vakfı’nın hastane işletmesini kiraladık. İlk defa biz işletmiş olacağız. Kendi deneyimlerimizi Vakıf’ın köklü yapısıyla birleştirmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Edinilen bilgiye göre hastanenin işletmesi için bir bedelin ödenmeyeceği yalnızca hastane binanısının kirasının Ecolab tarafından ödeneceği belirtildi.


Kefil Şafak Hastanesi


İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastaneleri’nin sahibi Seçim Öztürk ise Ekolab Sağlık İşletmeleri ile Türk Kalp Vakfı’nın yaptığı anlaşmada kendilerinin kefil...