02 / 10 / 2024

Türkler yurt dışında ev alıyor mu

Türkler yurt dışında ev alıyor mu

Uzun vadede yurt dışından ev alıp orada yaşamak isteyen, çocuklarının eğitimi için ileriye dönük gayrimenkul almak isteyenler, İyi bir gayrimenkul yatırımını yurt dışında yapmak isteyen bir çok Türk yurt dışında gayrimenkul satın almakta

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!

Yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz arasında 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014 yılından 2024 yılına kadar 16 kat artan yurt dışı gayrimenkul yatırımı, bu yıl 1 milyar 470 milyon dolara ulaştı.

Türklerin yurt dışından 1 yılda 2 milyar dolar gayrimenkul alması ikametgah yasağını yeniden gündeme getirdi!

Ağustos 2024 itibarıyla, Türk vatandaşlarının yurt dışına yaptığı gayrimenkul yatırımları son bir yılda 2 milyar dolara ulaşırken, bu rakam, iç piyasadaki zorlukların ve sektördeki daralmanın ciddi boyutlarını da ortaya koyuyor.

Türk yatırımcılar yurt dışından 1 yılda 2 milyar dolar gayrimenkul aldı! Yıllara göre yurt dışı gayrimenkul alımları!

Yerli yatırımcılar gayrimenkul alımlarında rotayı yurt dışına çevirdi. Ağustos ayında yerli yatırımcılar yurt dışında 175 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldı. 

Yurt dışında konut yatırımı 3 milyar doları buluyor!

Hızlı yükselen konut fiyatları ve dövizle kira beklentisi Türkleri yurt dışında ev sahibi yapıyor. En fazla Dubai, KKTC, Miami, Yunanistan ve Londra’nın ilgi gördüğünü söyleyen Vartur Real Estate CEO’su Şerif Nadi Varlı, geçen yıl yerliler 2.1 milyar dolarlık alım yaptı “Bu senenin sonunda 3 milyar.

Türk müteahhitler, 2024'ün ilk 8 ayında yurt dışından 11,2 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın 8 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 11,2 milyar dolar olarak belirlendi. İşte ülke ülke üstlenilen proje bedelleri...

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Türkler yurt dışında ev alıyor mu Haberi

Türkler yurt dışında ev alıyor mu

Gayrimenkulde mesafe kavramının kalmadığını ispatlayan Türk gayrimenkul yatırımcısı Dünyanın her yerinde mülk satın almakta. Uzun vadede yurt dışından ev alıp orada yaşamak isteyen, çocuklarının eğitimi için ileriye dönük gayrimenkul almak isteyenler, İyi bir gayrimenkul yatırımını yurt dışında yapmak isteyen bir çok Türk yurt dışında gayrimenkul satın almakta. Bu eğilim son zamanlarda Amerika ve Avrupa’da başlayan ekonomik kriz nedeni ile daha da arttı. Çünkü yurt dışı projelerde çok cazip ödeme seçenekleri veya perakende gayrimenkullerin zaman zaman çok uygun fiyatlara inmesi; tüm bu kriterler Türklerin yurt dışındaki yatırım iştahını arttırdı. Yurt dışında kira geliri gayrimenkulün satış fiyatından çok daha hızlı artmaktadır.


Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ‘’Murat Uzun’’son 4-5 yıllık süreçte Türklerden yoğun alarak yurtdışından konut alımlarının gözlemlendiğini söyledi. Uzun,...