28 / 05 / 2024

türkler yurtdışında kaç şirket aldı

türkler yurtdışında kaç şirket aldı

Deloitte Türkiye’nin satınalmalar raporuna göre Türk şirketleri 2012-2013 döneminde 107 adet işlem gerçekleştirdi, geçmiş yıllara göre yıllık işlem sayısında gözle görülür bir şekilde artış yaşandı.

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Ford Focus Hibrit Türkiye yollarında! Akıllı ve sürdürülebilir şehirlerin aracı! İşte 1 Haziran 2022 fiyat listesi...

Ford Focus Hibrit Türkiye yollarında. Peki Yeni Ford Focus fiyatları kaç lira? Yeni Ford Focus Hibrit ne kadar? İşte 1 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Altın fiyatları Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesinde yatırımcıların merkezinde olmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Türkler, dünyanın en ünlü AVM’lerindeki mağazaları ucuza kapatıyor!

Pandemide mağazaları kapatıp geleneksel perakendeden kaçan Avrupalıların yerini Türkler dolduruyor. Dünyanın en ünlü AVM'lerinde Avrupalı kaçıyor, Türkler kiralıyor...

türkler yurtdışında kaç şirket aldı Haberi

türkler yurtdışında kaç şirket aldı



Deloitte Türkiye’nin raporuna göre, 2012-2013 döneminde Türk şirketleri yurtdışında 107 işlemle yaklaşık 6.5 milyar dolarlık birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdi. Şirketin satınalmalar raporuna göre Türk şirketleri 2012-2013 döneminde 107 adet işlem gerçekleştirdi, geçmiş yıllara göre yıllık işlem sayısında gözle görülür bir artış yaşandı. İki yıldaki toplam işlem hacmi yaklaşık 6.5 milyar dolar oldu. Türkiye ekonomisinde yaşanan hızlı büyümeyi ve krizin etkilerini üzerlerinden atamayan gelişmiş ülkelerdeki nispeten düşük varlık fiyatlarını fırsat bilen Türk şirketleri, yurtdışı yatırım fırsatlarına olan ilgilerini artırarak sürdürdü. Büyük holdingler yurtdışı birleşme ve satın alma işlemlerindeki hareketliliğin temel aktörleri oldu. Anadolu Grubu, Doğuş Holding, Esas Holding, Yıldırım Holding ve Yıldız Holding gibi gruplar, düzenli olarak yaptıkları yurtdışı yatırımlarıyla öne çıktı.


Ayrıca sektörlerinin önde gelen oyuncuları olan ve...