07 / 05 / 2024

türklerin yurtdışında gayrimenkul yatırımları

türklerin yurtdışında gayrimenkul yatırımları

Bu yılın altı aylık döneminde gayrimenkul alımlarının toplam doğrudan yabancı yatırımlardaki payı yüzde 30'a ulaştı. İlk yarıda 6.8 milyar dolar olarak gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımların 2 milyar 35 milyon dolarını gayrimenkul alımları oluşturdu.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Moveıt Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Moveıt Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’te 800.000,00 TL sermaye bedeli ile Tarık Gaber Farea ve Muneer Alavadhi ortaklığında kuruldu.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Yurt dışında gayrimenkul satışına 600 bin TL destek! Ticaret Bakanlığı resmen açıkladı!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları uyarınca, konut, ticari ve diğer taşınmaz alanlarında gayrimenkul hizmeti sunan Türkiye'deki yerleşik şirketler, diğer kurum ve kuruluşlara destek sağlanacak. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yurtdışında yaşayan 6 milyona yakın Türk vatandaşını ilgilendiren mali bilgi paylaşımına ilişkin yapılan anlaşmayı anlattı.  

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

türklerin yurtdışında gayrimenkul yatırımları Haberi

türklerin yurtdışında gayrimenkul yatırımları

Cumhurbaşkanlığı görevini bu hafta devralacak Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2003-2014 yılları arasında işbaşında olan hükümetler döneminde Türkiye'ye 140.1 milyar doları portföy ve 143.3 milyar doları da doğrudan yatırım olmak üzere toplam 283.4 milyar dolar yabancı sermaye girdi. Yabancılar bu dönemde Türkiye'de 27 milyar dolarlık gayrimenkul alımı gerçekleştirdi. 


Yabancıların, Erdoğan hükümetleri döneminde başlayan ve şu ana kadar 26 milyar 976 milyon dolara ulaşan Türkiye'de gayrimenkul alımları, artarak devam ediyor. 


DOĞRUDAN YATIRIMIN ÜÇTE BİRİ GAYRİMENKULE


Bu yılın altı aylık döneminde gayrimenkul alımlarının toplam doğrudan yabancı yatırımlardaki payı yüzde 30'a ulaştı. İlk yarıda 6.8 milyar dolar olarak gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımların 2 milyar 35 milyon dolarını gayrimenkul alımları oluşturdu.


Yurtdışına 22.6 milyarlık yatırım yaptık 


Erdoğan hükümetleri döneminde Türkler de yurtdışında 22 milyar 581 milyon dolarlık yatırım yaptı....