15 / 05 / 2024

Türkmenistan ulaştırma sektörü

Türkmenistan ulaştırma sektörü

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Borsada en çok kazandıran sektör belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 yükselişle 8.523,74 puandan girdi. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış görüldü. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olarak kaydedildi.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Tasarruf Finansman sektörü 8 yılda yüzde 854 büyüdü! Sözleşme tutarı 106 milyar TL’ye ulaştı! 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Sektörü ile İbn Haldun Üniversitesi, ‘Tasarruf Finansman Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulmasına ilişkin protokole imza attı. İşte ayrıntılar...

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.

Türkmenistan ulaştırma sektörü Haberi

Türkmenistan ulaştırma sektörü

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği medya forumu, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi İdaresi Binası'nda gerçekleştirildi. 


Forumun açılış konuşmasını yapan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Batır Niyazliyev, "Orta Asya dünyanın en önemli bölgelerinden biridir." dedi.


Türkmenistan'ın da bu anlamda önemli bir ülke konumunda bulunduğuna işaret eden Niyazliyev, ülkelerinin çok büyük pazarlara komşuluk ettiğini anlattı.


Niyazliyev, Orta Asya ulaşım koridorunun aktif olarak kullanılması için çaba sarfettiklerini ve bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.


Bu konuda sürdürülen uluslararası çalışmalara da destek verdiklerini vurgulayan Niyazliyev, yürütülen çalışmaların BM desteğinde ve kontrolünde ilerlemesini istediklerini belirtti.


- "Ulaştırma sektörünün tüm yasal zemini geliştirilecek"


Türkmenistan Karayolları Bakan Yardımcısı Annadurdy Kosayev de ulaştırma ağlarının geliştirilmesinin, devlet politikalarında öncelikli alanlardan biri olduğuna dikkati çekti. Gelecekte Türkmenistan'ın dünya ulaştırma sistemine entegrasyonunu sağlayacak projeler geliştirdiklerini anlatan...