02 / 05 / 2024

türkmenistandan türkiyeye otobüs varmı

türkmenistandan türkiyeye otobüs varmı

Orta Asya’nın hızlı kalkınan ülkesi Türkmenistan’ dan Türkiye’ ye otobüs seferlerinin yapılması hedefleniyor. Bunun için başkent Aşkabat’ta dev bir alanda uluslararası otobüs terminali inşa ediliyor...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Otobüs biletleri 500, uçak bileti fiyatları 1.650 lira taban fiyattan başlıyor! Şehirlerarası ulaşımda akaryakıt şoku!

Akaryakıt zamları, otobüsten uçağa ülke içi ulaşımı da etkiledi. Otobüs bileti fiyatları 500 liradan, uçak bileti fiyatları ise 1.650 lira taban fiyattan başlıyor. İşte ayrıntılar...

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Otobüsçüler Federasyonundan zam açıklaması! Duymadım demeyin!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), bilet fiyatlarına 2023'te zam yapılmayacağına dair açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi. İşte detaylar!

Şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? İşte yanıtı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam yapılmadığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Otobüs biletlerinde son durum ne? Otobüs biletleri tükendi mi?

Otobüs biletleri okulların tatil olması ile gündemdeki yerini aldı. Otobüs biletlerindeki son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte otobüs biletlerine dair detaylar!

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

Otobüs bileti tavan fiyatında indirim hazırlığı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, otobüs bileti tavan fiyatlarını vatandaşların yararına yaklaşık yüzde 30 düşürmeye hazırlanıyor.

türkmenistandan türkiyeye otobüs varmı Haberi

türkmenistandan türkiyeye otobüs varmı


Orta Asya’nın hızlı kalkınan ülkesi Türkmenistan’dan Türkiye’ye otobüs seferlerinin yapılması hedefleniyor. Bunun için başkent Aşkabat’ta dev bir alanda uluslararası otobüs terminali inşa ediliyor. 


Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat’taki uluslararası otobüs terminalinin inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu. Devlet Başkanı Yardımcısı Şamuhammet Durdılıyev ve Aşkabat Belediye Başkanı Recepgeldi Nurmamedov ile birlikte inşaat alanını gezen Berdimuhamedov, terminalin projesini inceledi ve otobüs terminalinde kullanılacak otobüs çeşitleri hakkında bilgi aldı. 6 hektar alanda inşa edilmekte olan terminal günde 2 binden fazla yolcuya hizmet verecek. Proje kapsamında terminalin bulunduğu alanda 50 kişilik otel, 50 kişilik kafe, bilet gişeleri, restoran, döviz bürosu, küçük dükkanlar, sinema salonu, eczane olacak. Aralık 2012’de inşaatına başlanan terminalin, bu sene sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor. 


Terminalde yurtdışına da otobüs seferlerin yapılması hedefleniyor. Yurtdışına Türkiye...