24 / 07 / 2024

TÜSİAV Başdanışmanı Bülent Hasılcıo

TÜSİAV Başdanışmanı Bülent Hasılcıo

Gayrimenkul satışlarının Eylül'den bu yana faiz ile dolardaki yükseliş ve seçim öncesi piyasalara hâkim olan belirsizlik nedeniyle yüzde 20,1 oranında gerileme göstermesinin ardından, sandıktan çıkan sonuçla yükseliş eğilimi göstermeye başladı.

Kirada yüzde 25 zam sınırı bitti! Mağdur olma sırası kiracıya geldi!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz yaptığı açıklamada sosyal konutlara ulaşmanın imkânsız olduğunu dile getirerek, kiralar için tek çözümün enflasyonun düşürülmesi olduğunu söyledi.

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Pasifik GYO'dan 7.5 milyar TL'lik dev satın alma! Next Level İstanbul'daki 137 adet bağımsız bölümü aldı!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Next Level İstanbul'dan 137 adet bağımsız bölüm aldı. Söz konusu bağımsız bölümlerin bedeli 7 milyar 565 milyon 626 bin 70 TL olarak belirlendi.

Limak Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Danışmanı Volkan Bozkır oldu! Volkan Bozkır kimdir?

Türkiye'de birçok makamda görev yapan Volkan Bozkır, Limak Şirketler Grubu bünyesinde ‘Yönetim Kurulu Danışmanı’ olarak göreve başladı. Peki, Volkan Bozkır kimdir? İşte detaylar...

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Ferit Bülent Eczacıbaşı Kimdir?

Ferit Bülent Eczacıbaşı kimdir? Ferit Bülent Eczacıbaşı’nın mesleği nedir? Ferit Bülent Eczacıbaşı hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

TÜSİAV Başdanışmanı Bülent Hasılcıo Haberi

TÜSİAV Başdanışmanı Bülent Hasılcıo

 EYLÜL ayında yüzde 20,1 ile 2014 yılından bu yana en sert gerilemeyi yaşayan gayrimenkul satışları, seçimlerin ardından kısa sürede yükseliş trendine girdi. Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarının Eylül ayından bu yana faiz ile dolardaki yükseliş ve seçim öncesi piyasalara hâkim olan belirsizlik nedeniyle yüzde 20.1 oranında gerileme göstermesinin ardından, sandıktan çıkan sonuçla kısa sürede yükseliş eğilimi göstermeye başladı. 


SATIŞLAR YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Marka Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başdanışmanı Bülent Hasılcıo, TÜİK dopingi verilerine göre Eylül 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 gerileyen konut satışlarının, sandıktan çıkan sonucun ardından bir anda yükseliş trendine girdiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre. 

konut satışları Temmuz ayında...