19 / 05 / 2024

tuzlaya marina yapılacakmı

tuzlaya marina yapılacakmı

Su kanalları ve denize yapılacak adacıklarla Venedik modelinin uygulanacağı marina, yeşil alanları ve spor sahalarıyla bölgeyi hareketlendirecek. Tuzla'da turizm ve istihdam alanı yaratacak projenin 2015'te hizmete girmesi planlanıyor...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Adana Yumurtalık'ta balıkçı limanı ve marina yapılacak!

Müjdeli haberi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar verdi. Ünüvar, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, balıkçı limanı ile marina yapılacağını açıkladı.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

1935 yılında Surp Agop arsasına esaslı bir plan yapılacak!

1935 yılında Belediye'ye geçen Şişli'deki, günümüzde çeşitli binaların bulunduğu, Surp Agop Mezarlığı sahasına esaslı bir plan yapılacakmış. Şehrin nazım planını hazırlayacak olan uzman, ilk iş olarak mezarlık sahasını tanzim edecekmiş.

1999 yılında Haliç'e yüzer otopark!

1999 yılında Eminönü'nün otopark sorununu çözmek için Haliç'e yüzer otopark yapılacakmış. 85 metre boyunda yapılacak ''yüzer otopark'' Ticaret Odası ile Zindan Han arasında yapılacakmış ve 300 araç kapasiteli olacakmış.

2006 yılında İstanbul'un en büyük marinası Zeytinburnu'na!

2006 yılında İstanbul'un üçüncü marinası Zeytinburnu'na yapılacakmış. Kazlıçeşme'de yapılacak bin 500 kapasiteli marina 325 bin 736 metrekare dolgu alanı ile İstanbul'un en büyük marinası olacakmış.

2007 yılında Harbiye'de Kongre Vadisi için ihaleye çıkılacak!

2007 yılında Büyükşehir Belediyesi, Harbiye'de Kongre Vadisi yapmak için ihaleye çıkacakmış. Harbiye'de yer alan Açıkhava Tiyatrosu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi ve Radyoevi'ni kapsayan alanda 'Kongre Vadisi' yapılacakmış.

2007 yılında Galataport için uluslararası mimari yarışmaya çıkılacak!

2007 yılında yeniden ihaleye çıkacak Galataport projesi için uluslararası mimari yarışması açılacakmış. Karaköy'den Mimar Sinan Üniversitesi'ne kadar olan bölgeyi kaplayan projede bir tane kruvaziyer limanı yapılacakmış.

2007 yılında Topbaş: İETT arazisine 1 milyar dolar istiyoruz!

2007 yılında İETT'ye ait Levent'teki garaj arazisinin satış ihalesi yapılacakmış. Toplam 46 bin 221 metrekare alana sahip arazi için Belediye Başkanı Topbaş, 1 milyar doların üzerinde rakam istediklerini bildirmiş.

2006 yılında TOKİ, Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacak!

2006 yılında TOKİ, Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacakmış. İlk etapta 12 bin metrekare alan üzerinde 228 konut yapılacakmış.

2006 yılında Sulukule'ye yeni imaj!

2006 yılında Fatih'in tarihi semtlerinden olan Sulukule'de yeni konutların yapılması yönünde hazırlanan protokol imzalanmış. Sulukule'de 465 eski bina yıkılacakmış ve yerine iki-üç katlı yeni binalar yapılacakmış.

tuzlaya marina yapılacakmı Haberi

tuzlaya marina yapılacakmı


İstanbul'un, merkeze en uzak ilçelerinden Tuzla, marina projesiyle adından söz ettirecek. Su kanalları ve denize yapılacak adacıklarla "Venedik" modelinin uygulanacağı 840 yat kapasiteli marinanın 2015 yılı mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. İnşa çalışmaları süren Tuzla Marina projesini anlatan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bu kapsamdaki bir projenin ilçeyi dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi haline getireceğini ifade etti. 


TURİZM VE İSTİHDAM 


Tuzla Marina'nın, mimari yapısı ve içerisindeki fonksiyonel birimleriyle dünyanın sayılı marinaları arasında yer alacağını söyleyen Yazıcı, Tuzla Marina'nın, sosyal alanları ve 840 yat kapasitesi ile bir çekim merkezi olacağını da belirtti. Yazıcı, "Bu proje ile Tuzla'ya yılda 25 milyon iç ve dış turizmden ziyaretçi bekliyoruz. Tuzla Marina, E-5 ve raylı sistem ile entegre olacak ve ulaşım akslarının da merkezinde yer alacak....