26 / 07 / 2024

Twitter Türkiyede neden ofis açmıyor

Twitter Türkiyede neden ofis açmıyor

Twitter'ın Türkiye'den kazanç elde etmesine rağmen vergi ödememek için ofis açmadığını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, AYM' nin kararının ise, yaptırım güçlerini ciddi oranda zayıflattığını vurguladı.

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından, ”Döviz arttığında anında ürünlerine zam yapanlar döviz düştüğünde neden indirim yapmıyor” diye sordu. Vatandaş cevapladı.

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 22 maddelik analizi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Sitelerde kayıt sistemi neden önemli?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde kayıt sistemi" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?

Zigana Tüneli neden durdu?

Zigana Tüneli ile ilgili yeni belgeler ortaya çıktı. İhalesi iptal edilen Zigana Tüneli ile ilgili kararda, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’e gönderilen bir şikâyet mektubunun da etkili olduğu ortaya çıktı.

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Twitter Türkiyede neden ofis açmıyor Haberi

Twitter Türkiyede neden ofis açmıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Twitter'ın Türkiye'de temsilcilik kurması yönündeki çağrıları değerlendiren Şimşek, "Sosyal medya alanında faaliyet gösteren birçok şirket, buna Twitter da dahil, Türkiye'den haksız kazanç elde ediyorlar ve bu kazançtan ödenmesi gereken vergiyi vermiyorlar. Bunu çok ciddi bir problem olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Twitter'ın vergilendirilmesine yönelik çalışmalara değinen Şimşek, şunları söyledi:  


"Konu mahkemeye taşındı"


"Sosyal medya alanında faaliyet gösteren bir çok şirket, Twitter dahil olmak üzere, Türkiye'den haksız kazanç elde ediyorlar ve bu kazanç üzerinden verilmesi gereken vergiyi vermiyorlar. Bunu çok ciddi bir problem olarak görüyoruz. En son biz Hollanda'dan bir robot program edindik ve bu sanal dünyada verilen tüm reklamları, tüm alışverişleri tespit ediyoruz. Her şeyi biz şu anda takip ediyoruz. Şirketler...