25 / 07 / 2024

UBS Billoanarie Census

UBS Billoanarie Census

Dünyadaki ultra zenginler listesi yayımlandı. Listedeki kişilerin toplam serveti 27.8 trilyon dolar. Türkiye'den listeye giren 900 kişinin varlığının 105 milyar doları buluyor. Geçen yıl toplam servet 95 milyar dolardı...

Türkiye'deki milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in yayımladığı Küresel Servet Raporu’nda önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'deki milyoner sayısında yüzde 43'lük artış beklendiği belirtildi.

İsviçreli dev bankadan gümüş için yeni tahmin! Altını sollayıp geçecek! 7 ay sonra tam bu kadar olacak!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'den yeni gümüş tahmini geldi. Dev banka, gümüşün altından daha yüksek performans sergileyeceğini belirtti. 

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS Group AG tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda dünya genelinde dolar milyarderlerinin kaynağının miras olduğu ortaya çıktı. 

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'i devralmasının ardından 3 bin kişilik işten çıkarmayı kapsayan tasarruf planını devreye soktu.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Fed’den UBS’ye 268,5 milyon dolarlık rekor ceza

ABD Merkez Bankası (Fed), Credit Suisse'in Archegos Capital Management ile işlemlerindeki risk yönetimi başarısızlıkları nedeniyle 268,5 milyon dolar para cezası verdi. İşte detaylar...

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin en büyük bankası olan UBS, sektördeki en ciddi rakiplerinden biri olan Credit Suisse'in devlet yardımıyla devir alınmasıyla ilgili işlemleri 12 Haziran tarihinde tamamlayacağını açıkladı.

UBS Ekonomistleri Altın İçin 'Yeni Rekorlar' Tahmin Ediyor!

Altın, yeni haftada yatırımcılar tarafından yakından takip edilen bir varlık oldu. İsviçre'nin Zürih merkezli bankası UBS'ye ait ekonomistler, altın fiyatlarının ilerleyen dönemlerde orta ve uzun vadede yeni rekorlar kıracağını öngördü. Bu tahminlere dayanarak, ekonomistler altın almaya yönelik üç n

Yatırımcılara altın ve doları unutturdu! Öyle bir yatırımcı var ki... Son bir ayda yüzde 30 değer kazandı!

Gümüş ons fiyatı, 18 Nisan 2022 tarihinden sonra en yüksek seviyesine çıkarak son olarak 26,075 doları gördü. Bu yılın başından bu yana, gümüşün kazancı yüzde 8 olarak kaydedildi. UBS stratejisti Dominic Schnider, gümüş fiyatının 2023 yılında da yükseleceğini tahmin ediyor. Ayrıntılar şöyle...

Herkes altını konuşurken o maden öyle bir atak yaptı ki! Bir ayda yüzde 30 değer kazandı! 24 yıl sonra ilk kez...

​​​​​​​Altın fiyatları rekordan rekora koşarken bir ayda yüzde 30 değer kazanan gümüş için UBS’den yeni bir tahmin geldi. Dev banka gümüş fiyatının yükselmeyi sürdürmesini beklerken yıl sonu için rakam da açıkladı. Diğer taraftan, Türkiye’de ise 24 yıl sonra ilk kez gümüş ithalatında rekor kırıldığı

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

ABD'de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

SEC,Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS'in bulunduğu dev 16 finans şirketine elektronik iletişimi sürdüremedikleri ve koruyamadıkları nedeni ile 1,1 milyar dolarlık para cezası kesti.

UBS Billoanarie Census Haberi

UBS Billoanarie Census

Wealth X ve UBS Billoanarie Census'un araştırmasına göre dünyada 2 bin 170 milyarder var. Bunların serveti 6.5 trilyon dolar. Geçen yıla göre artış servetleri yüzde 23 artmış durumda. Ultra zengin (30 milyon dolar ve üstü parası olan) kişi sayısı ise 199 bin 235. Zenginlerin toplam varlığı 2013 yılında 27.8 trilyon dolara çıktı. Milyarderlerin servetinin toplamı 6.5 trilyon dolara çıktı. 


EN ÇOK ASYA BÜYÜDÜ 

Ultra zenginler listesine Türkiye'den 900 kişi girdi. Bu kişilerin toplam varlıkları ise 105 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz yıl listeye 830 kişi girmiş, bunların serveti 95 milyar dolar olarak belirlenmişti. Yani 2013'te ultra zengin sayısı yüzde 8.4 artarken, bu kişilerin serveti de yüzde 10.5 yükseldi. 


BREZİLYA VE ÇİN YAVAŞLIYOR 

Rakamlar, Türkiye'yi bağlı bulunduğu Avrupa Bölgesi'nde 11'inci sıraya taşıdı. Bu yıl Asya...