18 / 05 / 2024

uçakla ilaçlama

uçakla ilaçlama

1985 yılında İstanbul Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'nca ortaklaşa düzenlenen havadan ilaçlama çalışmalarına başlanmış. Türk Hava Kurumu bu iş için üç uçağını görevlendirmiş. İlaçlama çalışmaları 500 milyon liraya mal olacakmış.

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Antalya sezona rekorla başladı! Yılın başından bu yana uçakla gelenlerin sayısı 5 milyonu aştı!

Turizm sezonuna yoğun başlayan kente günlük yaklaşık 100 bin yabancı turist geliyor. Bakan Ersoy, sezona rekor kırarak başlandığını bildirdi.

Yapı Kredi'den ilaç gibi gelecek kampanya! 10 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!

Yapı kredi bankasından harika bir uygulama daha geldi. Doğalgaz ve elektrik faturalarına veya HGS'ye otomatik ödeme talimatı verenlere 150 TL hediye ediyor. Ekonomik olarak zor günlerden geçilen şu dönemlerde faturaların yüksek gelenlere ilaç gibi gelecek kampanyanın detayları haberimizde.

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!

Son zamanlarda ulaşım ücretlerinde de önemli fiyat artışları yaşanmakta. Özellikle uçak biletleri artık her vatandaşın bütçesine göre değil. Peki çok önemli bir işiniz ya da uçakla seyahat etmeniz gerekiyor ancak bütçeniz yeterli değilse, bunun da bir çözümü var. Nasıl mı? İşte yanıtı…

Uçakla seyahat planı olanlara büyük fırsat! O şirket, yurt içi uçuşlara yüzde 40 indirim yaptı!

Bu ay içinde uçakla seyahat etmek isteyen ya da başka bir şehirde işi olup da, bütçesi sınırlı olan vatandaşlar için AnadoluJet’ten müjdeli bir kampanya haberi geldi. Peki bu kampanyadan faydalanmak isteyenler için hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar…

Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’de derin dondurucu denilince akla ilk gelen isim olan Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

İlaç krizi eczaneleri vurdu: Her iki eczaneden biri kapanmak üzere!

ürk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, yaptığı açıklamada her iki eczaneden birinin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Zamlar ve ilaç kriziyle boğuşan 45 bini aşkın eczanenin, neredeyse 28 bin 700’ü kepenk indirmemek için mücadele veriyor.

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Tekirdağ'daki ayçiçek tarlalarına tırtıl dadanması, yağ fiyatlarını yeniden artıracağı gerekçesiyle bir hayli endişelendirdi. Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında "çayır tırtılına" karşı dron ile ilaçlama yapılıyor. İlaçlamaların etki verdiği öğrenildi.

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı yapılacak! Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımına nasıl başvurulur? İşte detaylar

Resmi Gazete'de duyurulan ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacağı bildirildi. 18 Nisan’da başlayacak başvurular için son başvuru tarihinin 25 Nisan olduğu belirtildi. Açılama sonrasında  Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayınlandı ve başvuru şartları belirtildi.

İzmir'de kiraladığı konutun sahibini bıçakla öldüren zanlı tutuklandı!

İzmir'in Çiğli ilçesinde kirada oturduğu konutun sahibini bıçakla öldürülen zanlı çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı...

Kent Temizlik Peyzaj İlaçlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Temizlik Peyzaj İlaçlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Şaban Sönmez tarafından kuruldu.

uçakla ilaçlama Haberi

uçakla ilaçlama



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'nca ortaklaşa düzenlenen havadan ilaçlama çalışmaları başladı. Yeşilköy Askeri Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na ait uçak, dün bir saat süreyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa ilçelerini havadan ilaçladılar.


Havadan ilaçlama


Belediye-THK işbirliği ile sivrisineklere karşı yoğun bir mücadele başlatıldı.


450-500 milyona mal olacak ilaçlamada ilk etapta 18.5 ton ilaç kullanılacak




Havadan ilaçlama


   İstanbul'da sinekle mücadele için ilk defa uçak kullanılarak havadan ilaçlama yapılmaya başlandı. Dünya Sağlık Teşkilatı'nın tavsiye ettiği insan sağlına zararsız ilaçların kullanıldığı...