02 / 05 / 2024

Uçansu Şelalesi hes

Uçansu Şelalesi hes

Alara Çayı üzerinde kurulacak HES'lerle ilgili mahkemeye savunma gönderen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekli izinlerin daha sonra alınacağını ifade etti.

Artvin'deki Mençuna Şelalesi'nin ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Arhavi ilçesinde yer alan Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi'nin turistik olarak geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Çaykara HES şantiyesindeki çığ davasında yargılama başladı!

Çaykara ilçesindeki HES şantiyesinde, çığda 5 kişinin ölümünden sorumluluğu olduğu iddia edilen firma yetkilileri ile iş güvenliği uzmanından oluşan 5 sanığın, 4,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Ordu'ya 17 HES daha yapılması planlanıyor!

Ordu'da özel sektör tarafından dereler üzerine kurulan 9'u faaliyette 13 HES sonra 17 HES'in daha yapılması planlanıyor. Şahin, "Bu HES'ler doğayı olumsuz etkileyecek. Dereler yok olacak, tarım alanları ve flora bundan olumsuz etkilenecek" dedi.

Tortum Şelalesi Rekreasyon projesi için protokol imzalandı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Uzundere Belediyesi arasında ‘DAP Bölgesi’nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında “Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi” için protokol imzalandı.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Artvin Barajı ve HES inşaatı ne durumda?

Artvin -Çoruh Nehri üzerinde bulunan ıo baraj ve HES projelerinden biri olan Artvin Barajı su tutmaya başladı. Doğuş İnşaat tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan Artvin Barajı ve HES inşaatında elektrik üretiminden önceki son aşamaya geçildi.

Antalya Çenger Çayı'nda iki HES kurulacak!

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki arasında yer alan Çenger Çayı üzerinde önceki yıl kurduğu Çenger 1 Regülatörü ve HES’in ardından Çenger 2 ve 3 Regülatörü ve HES’i de yapacak.

Uçansu Şelalesi hes Haberi

Uçansu Şelalesi hes

Antalya'da tabiat harikası Uçansu Şelalesi'yle bilinen Alara Çayı üzerine kurulacak 7 HES projesi, bölgede yaşayanların itirazı üzerine yargıya taşındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerekli izinler alınmadan ve incelemeler yapılmadan verdiği ‘çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) uygundur' raporuna karşı açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi, bakanlıktan savunma istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hidroelektrik santrallerin (HES) çevreye verdiği zararla ilgili itiraf gibi bir savunma yaptı. Alara Vadisi'ndeki regülatör ve HES için kesilen ağaçların geri gelmesinin mümkün olmadığını belirten bakanlık, kesilen ağaçların ise kereste olarak değerlendirilmesini önerdi. Ağaçların kereste yapılması tavsiyesinin yapıldığı savunmada, “Çalışmalar öncesi burada bulunan meyve, tohum, kozalak, çiçek soğanı gibi bitkisel materyallerin canlı olarak veya ağaçların en azından kereste olarak değerlendirilmesi düşünülecektir. Geriye kalan kesimlerde ortaya çıkacak tahribat daha...