11 / 05 / 2024

Uçhisar imar

Uçhisar imar

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

Yıkıma neden olan depremlerin ardından imar barışı yeniden gündeme oturdu. Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Uçhisar imar Haberi

Uçhisar imar

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı açıklamada, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 21.07.2011 tarih ve 3055 sayılı kararı ile Uçhisar 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı'nın uygun olduğuna karar verildiğini hatırlatarak Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdiirlüğü'nden uygun görüşle çıkan Koruma Amaçlı İmar Planı'nın onaylanmak üzere Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti. Süslü: "Koruma amaçlı imar planı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra kasabamızda turistik tesislerin sayısı artacak, yatırımcıların önü açılacak. 

Şubat ayı içinde onaylanacak imar planı kasabamızın ekonomisinin ve iş istihdamının büyümesine katkısı olacak bir gelişmedir. Ayrıca koruma amaçlı imar planının onaylanmasıyla belediyemiz ve ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluklarının ve yetkilerinin netleşmesi açısından da yatırımcıların işini kolaylaştıracaktır. 

Tüm kasabamıza hayırlı olsun." dedi.


Ankara İlke...