28 / 07 / 2024

UEFA ve FIFA kriterlerine uygun statlar

UEFA ve FIFA kriterlerine uygun statlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı′nın 2011 yılında başlattığı UEFA ve FIFA kriterlerine uygun yeni stat inşaatları hızla devam ediyor. Proje kapsamında 14 stadın maliyeti 2 milyar TL’yi bulacak.

FIFA 23’ün çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Oldukça fazla bekleyeni olan FIFA 23 önümüzdeki günlerde çıkış yapacak.  Heyecanlı bekleyiş devam ederken yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. İşte FIFA 23'ün en iyi oyuncuları, çıkış tarihi ve fiyat listesi...

Kosova’nın yeni stadyumuna Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen FIFA ve UEFA standartlarındaki Kosova Ulusal Stadyumu’nun yapımına, bu yıl içinde başlanması planlanıyor.

UEFA Avrupa Final maçı Tekfen'in yaptığı statta oynanacak!

Chelsea ve Arsenal takımlarının mücadele edeceği UEFA Avrupa Final maçı, bu akşam, Tekfen İnşaat tarafından yapılan Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Adana’nın yeni stadı 2 aya hazır!

Adana'da yapımına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarındaki yeni stadın inşaatında sona yaklaşıldı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 2 aya hizmete açılması planlanıyor.

Batman Stadyumu hizmete açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen Batman Stadyumu hizmete açıldı. 15 bin kişilik stat 100 milyon liraya inşa edildi. 

Batman Stadyumu hizmete açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından UEFA ve FIFA standartlarında 100 milyon TL'ye inşa edilen 15 bin kişilik Batman Stadyumu açıldı.

Adana Stadı'nın yüzde 90'ı tamamlandı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, UEFA ve FIFA standartlarına uygun, 6 katlı inşa edilen Yeni Adana Stadı'na ilişkin açıklamalar yaptı. 

Batman Stadı bir ay içerisinde faaliyete geçecek!

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başbakanlığınca UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadyumda sona geliniyor.

Batman'ın 15 bin kişilik modern stadı hazır!

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadyum ile olimpik kapalı yüzme havuzu ve atletizm pisti tamamlandı.

Muğla Ula Bölge Stadı açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabörtlen Mahallesi’ne inşa edilen ve FIFA standartlarında olan bölge stadı hizmete açıldı.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Diyarbakır'ın UEFA ve FIFA standartlarındaki modern stat hasreti bitiyor. 

Vladimir Putin'den Krasnodar Arena'ya tam not!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ESTA Construction tarafından hayata geçirilen Krasnodar Arena'yı ziyaret etti.

Kozarena Stadı’nın yüzde 75’i tamamlandı!

UEFA ve FIFA standartlarına uygun inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli Kozarena Stadı’nın yüzde 75’i tamamlandı.

UEFA ve FIFA kriterlerine uygun statlar Haberi

UEFA ve FIFA kriterlerine uygun statlar

Gençlik  ve Spor Bakanlığı′nın 2011 yılında başlattığı UEFA ve FIFA kriterlerine uygun yeni statlar inşa projesi hızla devam ediyor. Proje kapsamında Trabzon, Bursa, Sivas, Gaziantep, Samsun, Malatya, Ankara, Sakarya, Eskişehir, Konya, Afyon, Hatay, Adana ve Antalya gibi şehirlerde inşaatların hızla yükseldiği ve birkaç tesisin tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Kulüplere rahat bir nefes aldırıp, gelirlerini artıracak bu yeni modern statlar sayesinde Türkiye uluslararası organizasyonlarda  ilk aranılan ülke haline gelecek.  Yapımı süren statlarda dikkat çeken en önemli özelliklerden birisi de, 1950′li yıllardan kalma beton yığınlar yerine, şehrin dokusuyla uyumlu yeşil alanlara geniş yer ayrılmasına özen gösterildi.

Yapımı devam eden yeni statlar şunlar:


Trabzon Akyazı Stadı: Çeşitli bürokrasi sıkıntıları yüzünden yapımı bir hayli uzadı. Akyazı’da sahile inşa edilecek stadın 41 bin 461 seyirci kapasitesi...