29 / 04 / 2024

ukra inşaat iflas erteleme talebi

ukra inşaat iflas erteleme talebi

Ukra İnşaat , basında yer alan iflas erteleme haberlerine ilişkin ve sürece dair açıklama yaptı...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Japonya'da son bir yılda 85 inşaat firması iflas etti!

Koronavirüs nedeniyle ekonomide zor bir yıl geçiren Japonya'da son bir sene içerisinde 85 inşaat firması iflas etti.

Almanya'da en çok iflas başvurusu inşaat sektöründe yaşandı!

Almanya'da 2020 Ekim ayında yapılan 170 iflas başvurusunun 134'ü inşaat sektöründen oldu. 

Almanya'da 204 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi olan Almanya'da 204 inşaat şirtketi iflas başvurusu yaptı...

Almanya'da 226 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu senenin şubat ayında bin 529 işletme iflas açıkladı. İflaslardan en fazla 255 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü etkilendi. Bunu 226 iflas başvurusuyla inşaat sektörü takip etti.

İSMERT İnşaat iflas etti!

Ekonomideki dalgalanmalardan etkilenen inşaat sektöründen bir iflas haberleri daha geldi. İSMERT isimli şirket iflas ettiğini açıkladı.

Almanya'da 193 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu yılın ocak ayında iflas eden şirket sayısı, 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 artış gösterdi. Ülkede 193 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı.

Barış İnşaat mahkemenin iflas kararına ilişkin temyize gitti!

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 50 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Barış İnşaat'ın iflasına karar verdi. Şirket konuya ilişkin temyiz yoluna gitti. Nihai karar henüz verilmedi...

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.

ukra inşaat iflas erteleme talebi Haberi

ukra inşaat iflas erteleme talebi


Ukra İnşaat, kurulduğu 2003 yılından itibaren yaptığı yatırımlarla binden fazla kişiyi konut ve işyeri sahibi yapmış bir inşaat şirketidir. Bu süreçte adil ve dürüst hizmet verme ilkelerinden ödün vermeden faaliyetlerini sürdürmektedir. 


Bu ilkelerden hareketle, Ukra İnşaat hakkında yayınlanan haberlere istinaden şirketimizde yaşanan son gelişmeyi de aynı açıklık ve netlikle ifade etmeyi doğal bir vazife olarak görüyoruz.  

Esenyurt’taki Ukra City projemizin mühürlenmesinin ardından, Esenyurt bölgesindeki diğer birçok proje gibi Ukra City projesi de devam edememiş ve bütün bunlar finansal açıdan öngörülemez ve beklenmedik sıkıntılara yol açmıştır.


Bu sorunların köklü çözümü için Ukra İnşaat olarak, bozulan mali yapımızı düzeltmek amacıyla mahkemeye başvurduk. Kadıköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 28 Aralık 2012 tarihinde Ukra İnşaat hakkında ihtiyati tedbir kararı verdi.


Yargı süreci devam ederken, Ukra İnşaat...