24 / 07 / 2024

Ukrayna gaz prom

Ukrayna gaz prom

Gazprom'un açıkladığı finansal sonuçlara göre şirketin Avrupa'ya ihracatı yıllık bazda yüzde 7 artışla 883,19 milyar rubleye yükseldi. Şirketin net karı ise bu yılın ilk yarısında geçen yıla oranla yüzde 23 azalarak 450,58 milyar ruble oldu.

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

IMF'ten Avrupa'ya doğal gaz kesintisi uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden enerjide bağımlı olduğu Rusya'ya karşı ipleri atıp rotayı Azerbaycan'a çeviren Avrupa ekonomisi doğal gaz sorununu nasıl aşacak? Fatura beklenenden büyük mü çıkacak? IMF, söz konusu tehlike için Avrupa'yı uyardı.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası AB'nin ülkeye yaptırım kararı alması sonrası yaşanan gelişmeler Avrupa'da enerji fiyatlarının artmasına neden oldu. Rusya, doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamış ancak AB ülkeleri buna yanaşmamıştı.

Rusya doğal gaz kartını açtı! Vanayı kapatma kararı aldı

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle kendisine cephe alan Avrupa ülkelerine karşı elindeki en güçlü silahlardan biri olan doğal gaz kartını masaya sürdü. bu kapsamda Polonya'ya yapılan gaz sevkiyatının yapıldığı vana kapanacak.

Rus gazını rubleyle alacak ilk müşteri iddiası şaşırttı! Resmen açıklandı

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklaması dünyada petro-dolar dönemi bitiyor yorumlarına neden olmuştu. Rusya'nın doğal gazını rubleyle satın alacak ilk ülkenin Azerbaycan olduğu iddia edildi.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.

Doğal gazın alternatifi: Isı pompaları

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 Perşembe günü patlak veren savaş Avrupa Birliği ülkelerini Rusya'nın doğal gazına bağımlılıktan kurtulmaya yönelik adımlar atmaya sevk etti.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Rusya ile Ukrayna transit doğal gaz anlaşması imzaladı!

Gazprom Başkanı Miller, Ukrayna ile Rusya arasında transit doğal gaz sözleşmesinin uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandığını açıkladı.

Ukrayna gaz prom Haberi

Ukrayna gaz prom


Rus enerji firması Gazprom'un yılın ilk yarısındaki net karı yüzde 23 azalarak 450,58 milyar ruble oldu. 


Gazprom'un açıkladığı finansal sonuçlara göre şirketin Avrupa'ya ihracatı yıllık bazda yüzde 7 artışla 883,19 milyar rubleye yükseldi. Şirketin net karı ise bu yılın ilk yarısında geçen yıla oranla yüzde 23 azalarak 450,58 milyar ruble oldu.   


Kar oranındaki düşüşün, Ukrayna'nın 215,8 milyar rublelik doğalgaz borcundan kaynaklandığı...