02 / 05 / 2024

ukrayna osb projeleri

ukrayna osb projeleri

Ukrayna, ekonomisini toparladı. Türkiye ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri son aşamada. Ülkede Türkiye’ye benzer Organize Sanayi Bölgeleri kuruluyor…

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Iğdır'da planlanan OSB projeleri mecliste!

Iğdır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Demirağ OSB'de ihale süreci başladı!

Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da yapılacak. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Ukrayna'ya OSB'ler kuruluyor!

Ukrayna, ekonomisini toparladı. Türkiye ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri son aşamada. Ülkede Türkiye’ye benzer Organize Sanayi Bölgeleri kuruluyor…

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

İMES OSB projeleri tamamlandığında 214 adet fabrika üretim yapacak!

Dilovası Mevkii'nin Sanayi Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinin ardından 3 bin dönüm alana kurulan İMES Organize Sanayi Bölgesi, iş yerleriyle birlikte bölgeye tam teşekküllü hizmet sunuyor...

Ant Yapı, Ukrayna projesini iptal etti, İstanbul'a yöneldi!

Ağırlıklı olarak yurtdışında inşaat projeleri geliştiren Ant Yapı, Ukrayna’daki karmaşa nedeniyle bir projesini iptal etti. İstanbul’da 500 milyon dolar değerinde 3 proje hayata geçirecek şirket, 1001 ev ve ofise imza atacak.

Türk müteahhitler 19-20 Ekim'de Ukrayna'da!

Türkiye emlak pazarına büyük ilgi gösteren Ukraynalı alıcı ve gayrimenkul yatırımcılarına özel düzenlenen "Home in Turkey - Türk Gayrimenkul Projeleri Tanıtım Günleri"ne geri sayım başlarken, Ukrayna basını özel buluşmaya geniş yer ayırıyor

ukrayna osb projeleri Haberi

ukrayna osb projeleri

UKRAYNA ile Türkiye arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkiler çok daha eskilere dayanıyor ancak iki ülke arasındaki ilişkiler özellikle SSCB’nin dağılmasından sonra arttı. Öyle ki 1990’lı yıllarda Türk girişimciler tarafından en çok şirket kurulan ülkelerden biri Ukrayna’ydı. Aynı dönemlerde başta tekstil, deri, gıda ve inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerden birçok Türk firması bu ülkede yatırıma soyundu. Yine o yıllarda binlerce genç eğitim için Ukrayna üniversitelerini tercih etti.


Ukrayna’ya 1990’lı yıllarda giden Türk girişimciler ve bu ülkenin üniversitelerinden son 20-25 yılda mezun olan Türk öğrencilerin bir bölümü bugün işadamı, esnaf ya da profesyonel yönetici olarak bu ülkede yaşamlarına devam ediyorlar. 2008 global krizi ve Ukrayna’nın son 3-4 yıldır yaşadığı kendi krizi sonucu ülkedeki bazı küçük Türk yatırımları kapansa da bugün itibariyle Ukrayna’da...