11 / 05 / 2024

ulaşımda bisiklet yolları

ulaşımda bisiklet yolları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ulaşımda devrim niteliğinde bir ilke imza attı. Bakanlık, şehir içi yollarda bisiklet yolları, istasyonları ve park yerleri yaparak çevre kirliliğinin önüne geçecek.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

Otobüs biletleri 500, uçak bileti fiyatları 1.650 lira taban fiyattan başlıyor! Şehirlerarası ulaşımda akaryakıt şoku!

Akaryakıt zamları, otobüsten uçağa ülke içi ulaşımı da etkiledi. Otobüs bileti fiyatları 500 liradan, uçak bileti fiyatları ise 1.650 lira taban fiyattan başlıyor. İşte ayrıntılar...

4.500 lira verilecek! Resmi Gazete ‘de yayımlandı: Ücretsiz şehir içi ulaşımda yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar, ücretsiz şehir içi ulaşım için verilen gelir desteği ödemelerinin artırılmasını öngörüyor.

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Öğretmenlere müjde! Ulaşımda yüzde 50, kargo ücretlerine ise yüzde 25 indirim fırsatı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu sene de Öğretmenler Günü'nü kapsayan 24-30 Kasım haftasında bilet alan öğretmenlere trenlerde yüzde 50, 24 Kasım tarihli PTT gönderilerinde de ise yüzde 25 indirim uygulayacağını duyurdu.

Türkiye'de ilk! O şehirde toplu ulaşım ücretsiz

Samsun'da toplu ulaşımda bir ilk yaşandı. Samsun Belediyesi, Türkiye'de ilk kere elektrikli otobüsleri devreye soktu. Araçlar TEKNOFEST'e yolcuları ücretsiz götürdü.

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Ulaşımda milli dönüşüm hamleleri hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı alanında milli dönüşümün hızlanacağını dile getirerek ekonomik açıdan büyük kazanımlar elde edildiğini belirtti.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

ulaşımda bisiklet yolları Haberi

ulaşımda bisiklet yolları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik’ dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, bisiklet yolları, kullanıcılarının ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve trafik akış sistemi içerisinde kavşak ve yol ayrımlarındaki geçişlerini güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla öncelikli olarak topografyanın müsait olduğu yerlerde yapılacak.


UYGUN GÜZERGAH


Bisiklet yolları ulaşım noktalarını ve yerleşim yerlerinin merkezi bölgelerini birbiriyle irtibatlandırılacak bir ağ oluşturacak şekilde tasarlanacak. Bisiklet yolu ve ağları tasarlanırken bisiklet sürüşüne en uygun güzergah tercih edilecek.


BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ


Bisiklet yolu ağı, kavşaklar ile kent mobilyaları, peyzaj öğeleri ve yapı parselleri tarafından en az sayıda bölünüp yolun devamlılığı esas alınarak, bisikletlinin bir başlangıç noktasından varış noktasına kesintiye uğramadan gidebilmesini sağlayacak şekilde tasarlanacak. Bisiklet yolu ağı,...