03 / 05 / 2024

Ulaştırma projesi

Ulaştırma projesi

Marmaray, 3G, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yüksek Hızlı Tren hatlarının ilk sıralarda yer aldığı birçok projeyi hayata geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, gelecek yıl da son sürat çalışmaya devam edecek...

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Bakırköy-Beylikdüzü metrosu açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından, Bakırköy-Beylikdüzü Metro Projesi'nin Bakanlığın onayını beklediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın o açıklaması...

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Kovid-19 salgını sürecinde hangi ulaştırma yatırımları yapıldı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başta olmak üzere olağanüstü dönemlerden geçerken, olağanüstü çabayla Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak ulaşım projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli" dedi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda atama kararı!

Cumhurbaşkanı Kararları dahilinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında atama kararları alındı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 5 atama kararı!

Cumhurbaşkanı Kararları dahilinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında atama kararları alındı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Ulaştırma projesi Haberi

Ulaştırma projesi

2014 yılında toplam 1075 kilometre bölünmüş yol, 950 kilometre tek platformlu yol, ortalama günlük ağır taşıt trafiği bin aracın üzerinde olan güzergahlarda gelecek yıl sonuna kadar toplam 4 bin 373 kilometre BSK yapımı veya yenilenmesi gerçekleştirilecek.  


"Dev yatırım" olarak kabul edilen ve temeli atılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çalışmaları gelecek yıl son sürat devam edecek. İstanbul'a inşa edilecek üçüncü havalimanının temeli de atılacak. Havalimanlarındaki toplam trafiğin 163 milyon yolcuya yükselmesi öngörülen 2014 yılında Hava Ulaşımı Genel Etüdü çalışması da başlatılacak.


Taşınmazlar üzerine baz istasyonu yerleştirmeye yönelik düzenleme hazırlanacak ve ücretleri tarifeye bağlanacak.


Birçoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olmak üzere elektronik haberleşme altyapısı olmayan yaklaşık 2 bin, mobil kapsama alanı bulunmayan yaklaşık 500 yerleşim yeri kapsama altına alınacak.


Çandarlı Limanının demiryolu bağlantısıyla...