04 / 05 / 2024

ülkemizde deprem haritaları

ülkemizde deprem haritaları

Bölge bölge Türkiye deprem haritalarını görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye deprem haritası...

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

SON DAKİKA! Adana’da bir deprem daha oldu! İşte son dakika anlık deprem verileri! Acil bakın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat deprem felaketinden sonra 11 kentte alınan yıkıcı hasar, ülkemizde depreme olan hassasiyeti daha da yoğun hale getirdi. Bu nedenle, günlük fay hattı faaliyetleri ve sarsıntılar insanlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte son dakika deprem verileri...

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

İstanbul Belediyesi yine başlattığı hareketle herkese örnek olacak olan kredi detaylarını paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ülkemizde yaşanan deprem sonrasında, deprem bölgesinde bulunan riskli binaların yenilenmesi amacıyla sunmuş olduğu 1 milyon lira değerinde faizsiz kredinin kimler

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’den ülkemizde yaşanan ve Suriye’yi de etkileyen deprem felaketi ile ilgili ürkütücü tahminler geldi. Tahminlere göre sigortalanabilir kaybın milyar dolarları aşması bekleniyor.

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

Deprem kuşağında olan ülkemizde sağlam binalar kadar deprem sigortası da önemli. Depremin vurduğu 10 ilimizde bulunan 2 milyon 173 bin konutun 963 bini DASK yani deprem sigortalı durumda. 1 milyon 212 bin konutun sigortası ise bulunmuyor.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Deprem komisyonları neden hedefe ulaşamadı?

Dünyanın hemen her yerinde yapıldığı gibi ülkemizde de problemleri araştıran ve bunların çözülmesine ilişkin raporlar hazırlayan çok değerli bilim insanları bulunuyor. Bir problemle ilgili neyin ne kadar yapılıp yapılamadığını ortaya çıkarması sebebiyle deprem raporları oldukça önemli. 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?

Türkiye, deprem riski oldukça yüksek bir bölge. Fay hatları üzerinde konumlanması nedeniyle ülkemizde büyük depremler yaşanabiliyor. Peki Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin her tarafı kırmızı! Her bölgede deprem olabilir!

Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Ülkemizde çok deprem oldu. Levhalarda birçok hareket görüldü" dedi ve Türkiye’nin her tarafı kırmızı. Yani her bölgesinde deprem olabilir. İstanbul için konuşacak olursak, burada büyük bir deprem olasılığı var." diye konuştu.

Deprem için tek önlem: Doğru yapılar yapmak!

Ülkemizde yapı stokunun büyük bölümü yenilenen “Deprem Yönetmeliği”nden önce oluşmuştur ve bazı bölgelerle bazı yapılar büyük risk taşıyor. Depreme karşı tek çare ise, doğru yapılar yapmaktan geçiyor...

ülkemizde deprem haritaları Haberi

ülkemizde deprem haritaları

Türkiye deprem haritası!

Türkiye deprem haritasına göre Türkiye'nin yüzde 92'si deprem risk bölgesi içerisinde yer alıyor. Yaşanan depremin şiddeti ve riskine göre ülkemizde 5 farklı deprem bölgesi bulunuyor.


Deprem bölgesi kodları şu şekilde sıralanıyor: 1. derece deprem bölgeleri, 2. derece deprem bölgeleri, 3. derece deprem bölgeleri, 4. derece deprem bölgeleri ve 5. derece deprem bölgeleri.


1. ve 2. derece deprem bölgelerinde depremin yaşanma riski yüksek iken, 4. ve 5. deprem bölgelerinde ise depremin yaşanma riski daha düşük oluyor.


Bölge bölge Türkiye deprem haritaları..


1. Marmara Bölgesi deprem haritası


2. Ege Bölgesi deprem haritası


3. Karadeniz Bölgesi deprem haritası


4. İç Anadolu Bölgesi deprem haritası 


5. Akdeniz Bölgesi deprem haritası


6. Doğu Anadolu Bölgesi deprem haritası


7. Güneydoğu Anadolu Bölgesi deprem haritası



Deprem bölge kodları...