27 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

İstanbul Belediyesi yine başlattığı hareketle herkese örnek olacak olan kredi detaylarını paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ülkemizde yaşanan deprem sonrasında, deprem bölgesinde bulunan riskli binaların yenilenmesi amacıyla sunmuş olduğu 1 milyon lira değerinde faizsiz kredinin kimler



İBB tarafından açıklanan projeye göre amaç tamamen güvenliği sağlamak, kimsenin canını tehlikeye atmadan maddiyatına zarar vermeden koruma altına almayı gerçekleştirmek. Projenin içeriğine göre bankalar tarafından kullandırılacak konut kredilerinin faizleri tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

Faizsiz kredi koşulları nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan faizsiz kredi projesi oldukça ilgi çekti. İlgili olan herkes ve birçok kişi koşullarını ve detaylarını merak etmekte. İBB tarafından yapılan açıklama da kredi koşulları belirtildi.
Kredi koşullarının başında öncelikli olarak risk oranı en yüksek olan yapı grupları ele alınacaktır. Hane içindeki toplam gelirin ise asgari ücretin yanı 8 bin 500 TL’nin iki katının üstünde olmaması gerekiyor.

Yenilenecek yapının İstanbul yeniliyor projesi kapsamında KİPTAŞ ile uzlaşabilmiş olması gerekiyor. Hak sahibinin gelirinin belirtilen miktarın üstünde olmaması gerekiyor. Yapı onarım isteyen kişinin bankalar tarafından kredi almasına bir engel olmaması gerekiyor. 

İstanbul Belediyesinin bu proje için ayırdığı toplam bütçe geliri 2,9 milyar TL olarak da belirtiliyor. Bu bütçe doğrultusunda da bir yıl içerisinde 14 bin 77 konutun dönüşüme girmesi planlanmaktadır.
Kredi kullanan vatandaş ise her ay askeri ücretin yaklaşık olarak üçte biri sayılacak miktarda ödeme yapacaktır.
İBB bu durumda söz konusu olan ödeme için proje kapsamında olan vatandaşına 17 bin TL finans desteği sağlayacak.
 


Geri Dön