30 / 04 / 2024

Uludağda kalınacak yerler

Uludağda kalınacak yerler

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş, "Tesislerde konaklayanların büyük bölümü öğrenci. Arap turistlerin özellikle bu sene Uludağ 'a olan iIgisi inanılmaz" dedi

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından, "İlde 33 farklı noktada TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutun tamamlanacağını daha sonra Aralık ayında ise yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşların iskanına açılacağı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay'daki kalıcı konutların teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerin en çok yıkıma sebep olduğu Hatay'da, kalıcı konutlardan yapımı tamamlananlar bu ay hak sahiplerine verilecek.

Hibe desteğini alan şanslı çiftçiler belli oldu! Liste 5 gün askıda kalıyor!

Kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde, çiftçilere verilecek tarım makine ve ekipman desteği hibesi için sonuçlar açıklandı.

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'da taşınacak olan 1.5 milyon konuta ilişkin önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasında, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

İmar harçları 2021!

2021 yılı içerisinde İstanbul'da alınacak bedelleri, İBB tarafından açıklandı. İşte imar harçları 2021...

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.

Elazığ ve Malatya'da kalıcı konutlar bir yılda tamamlanacak!

Görülmemiş en büyük dönüşüm projesini başlattıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Elazığ'da 19 bin 800, Malatya'da da 7 bine yakın bağımsız bölüme ilişkin çalışmaları başlattık. Bir yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Van'da kalıcı konutlar için çalışma başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van'da hasar gören yapılarla ilgili, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız" dedi...

Uludağda kalınacak yerler Haberi

Uludağda kalınacak yerler

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilerden yoğun ilgi görürken konaklama tesisleri Arap turistlerin de etkisiyle tamamen doldu. Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da üniversiteliler başta olmak üzere aileleriyle gelen öğrenciler ve Arap turistlerin yoğunluğu dikkati çekiyor. 


'Kar 1 metre 70 santim' Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın bu yıl kar kalitesi ve ziyaretçi ilgisi bakımından son derece iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. 


Akkuş, oteller bölgesinde bir süre önce 3 metre 20 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığının şu anda 1 metre 70 santimetre civarında bulunduğunu belirtti. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı illerden öğrenciler Ağaoğlu...