03 / 07 / 2024

Hatay'daki kalıcı konutların teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'daki kalıcı konutların teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerin en çok yıkıma sebep olduğu Hatay'da, kalıcı konutlardan yapımı tamamlananlar bu ay hak sahiplerine verilecek.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 kenti derinden etkileyen depremlerden sonra Hatay'da inşasına başlanılmış olan afet konutlarının inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre şehir genelinde toplamda 33 noktada inşaat çalışmaları devam eden toplamda 32 bin 314  TOKİ  konutundan tamamlananlar hak sahiplerine kura çekimleriyle teslim edilecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Vali Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerde Hatay'da bina stokunun ciddi zarar gördüğünü dile getirdi.

Hatay daki kalıcı konutların teslimi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir depremzedenin açıkta bırakılmayacağı ve en kısa zamanda evlerinin yapılıp barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı" şeklindeki sözünden hareketle Hatay'da şu an 33 noktada inşaat faaliyetlerinin devam ettiğine değinen Vali Mustafa Masatlı şunları dile getirdi: "Bizim bu 33 bölgede toplam yapılacak olan konut sayısı 32 bin 314. Bunun dışında ihale aşamasında, rezerv olanlar ve planlama aşamasında olanlar da bulunuyor. Vatandaşlar müsterih olsunlar, kısmet olursa bu ay itibarıyla inşallah vatandaşlarımız sürekli olarak barınacağı, toplu konut alanlarına da geçmeye başlayacak. 2024 Ocak'a kadar da bizlerin genel manada planlaması, 4-5 bin arasında toplu konut evlerinin teslim alınıp vatandaşlara verilmesi şeklinde."

240 BİN KİŞİNİN HAK SAHİPLİĞİ KESİNLEŞECEK

Yaptığı açıklamada söz konusu konutların teslimlerinin kura usulüyle gerçekleşeceği bilgisine değinen Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti: "Hatay, tarihinin en büyük hak sahipliği müracaatıyla karşı karşıya geldi. Bizim toplamda 297 bin hak sahibimiz var. Bu 297 bin hak sahibinden 240 bin tanesi bize müracaatta bulundu. Bu aradaki fark şu şekilde anlaşılsın; müşterek olan yerler var, müşterek olan yerlerde tek bir kişi müracaat etti. Biz de bunların tamamını değerlendirdik. Şu an itibarıyla de askıya çıkarttık ve itiraz süreçlerini değerlendiriyoruz. 8 Kasım 2023 tarihi itibarıyla da tüm şehir genelinde 240 bin vatandaşımızın hak sahipliği kesinleşecek."

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!


Geri Dön