19 / 05 / 2024

Uludağlı ihracatçılar

Uludağlı ihracatçılar

Uludağ İhracatçı Birlikleri, dövizdeki hareketler ve çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle temkinli adımlar atma kararı aldı. Birlikler, bu nedenle 2015 için sadece 1.1 milyar dolarlık ihracat artışı hedefliyor

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Emekli maaş zammında kritik ayrıntı! Kök maaş formülü maaşları nasıl etkileyecek? Kim 7.500 TL'den fazla maaş alacak?

Emekliye yapılacak üçlü zammın kök maaş formülü sebebiyle arada kayanayabileceği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Uludağlı ihracatçılar Haberi

Uludağlı ihracatçılar


Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2014 yılı ihracat rakamları ile 2015 yılı beklenti ve hedefl erinin açıklandığı UİB Başkanlar Kurulu Basın Toplantısı gerçekleştirildi. UİB’e bağlı 5 birliğin başkanlarının kendi sektörlerine ait ihracat rakamları hakkında bilgiler verdiği toplantıda Koordinatör Başkan ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı yer aldı. 


2014 yılında UİB ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 2.7 artarak 23.4 milyar dolar olduğunu açıklayan Sabuncu, UİB’in yılı en fazla ihracat yapan birlik olarak kapattığını söyledi. 2015...