16 / 05 / 2024

ulus yüksekokul

ulus yüksekokul

Bartın'ın Ulus ilçesinde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Bartın Üniversitesi'ne bağlı 3 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı meslek yüksekokulu binası yapıldı.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

Nusaybin'de yüksekokul için arazi tahsisi!

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçeye Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

Ankara Ulus’un çehresi yıkımlarla değişiyor!

Ankara Ulus’ta Cumhuriyetin çehresi yapılan yıkımlarla değiştiriliyor, birçok simge yapıdan sonra sıra itfaiye meydanında...

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Büyükçekmece Ulus plan tadilatı askıya çıktı!

Büyükçekmece İlçesi, Ulus Mahallesi, 1484, 1485, 1486, 1503 ve Muhtelif parselleri kapsayan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

8 üniversitede yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu!

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verildi.

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul kuruldu!

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

ulus yüksekokul Haberi

ulus yüksekokul

Bartın Üniversitesi'nin 2008'de kurulmasının ardından ilçede 2011 yılında meslek yüksekokulu açıldı. Eğitim-öğretime 40 öğrenciyle başlayan ve bugün 300 öğrenciye ulaşan yüksekokulun faaliyetini ilçe özel idaresi binasında elverişsiz ortamda sürdürmesi üzerine ilçede meslek yüksekokulu binası yapılması için çalışma başlatıldı.


Ulus'a Hizmet Vakfı'nın öncülüğündeki girişimlerle ilçe merkezinde il özel idaresi şantiyesi olarak kullanılan 5 bin 350 metrekarelik bir alanın vakfa tahsis edilmesinin ardından bina yapımı için kampanya başlatıldı.


Binanın hayırsever katkısıyla inşa edilebilmesi amacıyla başlatılan kampanyayla geçen yıl temeli atılan meslek yüksekokulu binası tamamlanma aşamasına geldi.


Kasım ayında rektörlüğe teslim edilecek


Vakfın Başkanı Ziya Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin katkısıyla bugüne kadar bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisine burs sağlayan bir vakıf olduklarını söyledi.


Bartın Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilçeye bir yüksekokul veya fakülte açılması sevdasında olduklarını, vakıf,...