11 / 05 / 2024

Uluslararası Akdeniz Tarihi

Uluslararası Akdeniz Tarihi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, 27 - 28 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği “ Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu” nda Akdeniz’in seçkin isimlerini ağırlayacak.

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Yaşanan kuraklık ve kötü hava koşulları nedeni ile fiyatı çok fazla yükselen zeytinyağı küresel bir sorun haline geliyor. Akdeniz zeytinyağının en büyük alıcısı olan Amerika'da metrik ton ücreti 9 bin doları geçti, fiyatlar seneye 10 bin dolarlık tarihi zirveyi de aşabilir.

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde revizyona gidiliyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin açılış tarihi son olarak 2023 yılına kadar ertelendi. Revizyona gidilen projede detayların 1 ay içerisinde belli olması bekleniyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi konut alanı oldu!

Yaklaşık 5 milyar dolarlık bir bütçe ile hayata geçirilen  İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin açılış tarihi önce 2016’ya, ardından 2018’e ertelendi. 

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

Batman 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat-EMITT fuarına hazır!

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat -EMITT fuarına hazır.

Antalya Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katıldı!

Tarihi Kaleiçi semtiyle "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması"na katılan Antalya'nın, Belçika ve Kanada'dan gelen jüri üyelerine tanıtımı yapılıyor.

Tarihi yerlerdeki restorasyon tarihi dokuya zarar vermemeli!

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Mutlu, "Tarihi yerlerle ilgili yapılacak restorasyon aslına uygun olarak, binaların tarihi dokusuna zarar vermeden yapılmalı" dedi.

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Erzurum'da Uluslararası Kazı ve Araştırma Sempozyumu düzenlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Uluslararası Akdeniz Tarihi Haberi

Uluslararası Akdeniz Tarihi

İzmir’de ‘Akdeniz rüzgarı’ esecek



İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, Akdeniz ülkelerinin tarihi, kültürel ve siyasi birikimlerinin masaya yatırılacağı uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde Kültürpark İzmir Sanat Konferans Salonu’nda gerçekleşecek “Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu”, konusunda uzman tarihçiler, yazarlar, kültür yöneticileri ve diplomatlar ile akademisyenleri buluşturacak. Tarihsel bir perspektif içinde düzenlenecek olan ‘Çoğulluğu ve Farklılığı İçeren Bir Birlik Özlemi’ başlıklı sempozyumda katılımcılar; ekonomi, ticaret, tarım, sanayi ve kültür alanında geçmişi değerlendirerek geleceğe ışık tutan, Akdeniz’in geleceğinde, siyaset, diplomasi ve demokrasinin rol ve işlevleri konularındaki bildirilerini sunulacak. Uluslararası sempozyumda ‘Akdeniz’de Kent, Birey, Toplum’, ‘Akdeniz’de İktisadi ve Toplumsal Dönüşümler’, ‘Akdeniz Kültür Havzası’, ‘Akdeniz’deki Siyasal ve Diplomatik Gelişmeler’, ‘Geleceğin Akdeniz’i ve İzmir’ gibi başlıklar tartışılacak. 


Kimler Katılıyor?

“Uluslararası Akdeniz Tarihi,...