03 / 01 / 2025

Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu karadağ

Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu karadağ

Temaslarda bulunmak üzere Karadağ’ ın başkenti Podgoritsa’ da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, " Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu " nun açılışına katıldı....

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Edirne yeni müzesine kavuşuyor!

Restorasyon çalışmaları, teşhir ve tanzimi büyük ölçüde tamamlanan, Balkan Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor.

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde revizyona gidiliyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin açılış tarihi son olarak 2023 yılına kadar ertelendi. Revizyona gidilen projede detayların 1 ay içerisinde belli olması bekleniyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi konut alanı oldu!

Yaklaşık 5 milyar dolarlık bir bütçe ile hayata geçirilen  İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin açılış tarihi önce 2016’ya, ardından 2018’e ertelendi. 

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

Edirne'deki Hıdırlık Tabyası müze olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası, "Edirne Balkan Tarihi Müzesi" olarak düzenlenecek.

Balkan Üniversitesi'ne külliye inşa ediliyor!

TBMM AK Parti İstanbul milletvekili ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bürge, ''Bu inşaat işadamlarının sahiplenmesiyle oluşan bir hadisedir. 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir külliye olmasını hedeflediğimiz bir yer.''dedi.

Antalya Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katıldı!

Tarihi Kaleiçi semtiyle "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması"na katılan Antalya'nın, Belçika ve Kanada'dan gelen jüri üyelerine tanıtımı yapılıyor.

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Erzurum'da Uluslararası Kazı ve Araştırma Sempozyumu düzenlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi, ITA tarafından birinci seçildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Tünelcilik Birliği ( ITA ) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.

Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu karadağ Haberi

Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu karadağ


Temaslarda bulunmak üzere Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Güllüce, "Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu"nun açılışına katıldı.


Osmanlı medeniyetinin izlerinin Balkanlar'da günümüzde de görüldüğünü belirten Güllüce, "O kadar Osmanlıdır ki Balkanlar, Anadolu buna sitem eder" diye konuştu.


Güllüce, bölgedeki söz konusu izlerin sadece fiziksel olmadığına işaret ederek, toleranslı bir hayat tarzı ile başkalarına bakışın da Osmanlı'dan kaldığını vurguladı.


İstanbul’da duvar duvara bitişik bir cami ile kilisenin olduğuna değinen Güllüce, "Duvar ortaktır, bahçe de ortaktır. Bunu Batı’da hiçbir ülkede göremezsiniz. Karadağ Meşihat Başkanı’nın bu akşam burada konuşması, davet edilmesi de bir Osmanlı izi" ifadesini kullandı.


Lübnan asıllı bir Fransız yazarın İstanbul’da farklı dini önderlerin bir arada ramazan boyunca iftar yaptığı, cami ile kilisenin aynı duvar ve bahçeyi paylaştığı gibi örnekleri sıraladığı ve birçok Avrupa ülkesine, "Buradan...