03 / 05 / 2024

Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri

Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri

Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi, Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri'nde finale kaldı.

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

Ayçiçeği avans ödemesi fiyatları belli oldu

Trakya Birlik'ten yapılan Ayçiçeği avans ödemesi fiyatları açıklamasında Yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/Ton avans ödemesi yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Avans ödemesi uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için avans ödemesi 12 bin 720 TL/Ton oldu.

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Türk yapı malzemeleri sektöründe hedef ilk 5!

Yapı malzemeleri sektörü dünya liginde en iyi derecesini 24 milyar dolar ihracatla 2012'de gerçekleştirerek 8'nci oldu. Türkiye bu sıralamada 2016'da 12. oldu, 2020 yılında 9. sıraya yerleşti.

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

Uluslararası Sürdürülebilir Şehircilik Konferansı Samsun’da yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü, ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Ortaklık Projesi’ kapsamınddüzenlenen ‘Ulusal Sürdürülebilir Şehircilik Konferansı’ 2-3 Aralık tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek...

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markaları arasında yer alan Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasında birinci oldu.

Geri Dönüştürülebilir TUNEX yapı malzemeleri kategorisinde birinci!

Geri Dönüştürülebilir TUNEX / DKM Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu'nda (International Sustainable Buildings Symposium-ISBS) birinci seçildi.

2018 ve 2019'da büyük projeler hayata geçecek!

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde Hükümet adına konuşan Başbakan Yıldırım, 2018 ve 2019'da büyük projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Ziraat Bankası 2016'da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladı!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, konut ve ihtiyaç kredileri ile bireysel finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında sektörün önde gelen bankası olduklarını söyleyerek, “2016’da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladık. " dedi.

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri Haberi

Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri

Kengo Kuma (KKAA), Dietmar Eberle (Baumschlager Eberle), Viviana Muscettola (Zaha Hadid Architects) gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı 11 kişilik jürinin değerlendirmesi sonucunda Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası, S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri’nde kısa listeye seçildi.



İspanya, Sırbistan, Karadağ, Fas ve Türkiye’den toplam 7 adet projenin finale kaldığı uluslar arası yarışmanın sonuçları 25-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenecek S-Arch 2016 Konferansı kapsamında jüriye yapılacak sunumların ardından belli olacak.